Skip to main content

Tineri muzicieni din patru ţări, în spectacol, la Timişoara! „4 Națiuni pentru Europa”, la Filarmonica Banatul

Filarmonica Banatul Timișoara este gazda a patru orchestre de tineri muzicieni din patru țări: Orchestra de Tineret a Germaniei, Orchestra Simfonică de Tineret a Ucrainei, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și Orchestra Facultății de Muzică și Teatru Timișoara.

Evenimentul are loc sâmbătă, 29 iulie. Cei 110 artiști vor fi coordonați de CLEMENS SCHULDT, unul dintre cei mai talentați tineri dirijori din Germania, fiind dirijorul principal al Münchener Kammerorchester. Solistul concertului va fi acordeonistul lituanian MARTYNAS LEVICKIS, despre care publicația The Independent scria: „Martynas Levickis, incredibil de talentat, omul care reinventează de unul singur acordeonul”.

Turneul din această vară al Orchestrei de Tineret a Germaniei are loc în perioada 26-30 iulie 2023 și este menit să dezvolte un repertoriu comun, dedicat lucrărilor din toate cele patru țări.

Programul concertului de vineri, 29 iulie, de la ora 19:00, de la Sala Capitol cuprinde:

  • R. STRAUSS – Poemul simfonic „Don Juan“
  • D. NELSON – „The Ghost Machine Treatise“ pentru acordeon și orchestră
  • Z. ALMASHI – Sinfonietta
  • G. LIGETI – Mica serenadă
  • M. WEINBERG – Rapsodie pe o temă moldovenească

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie (cu o oră înainte de începerea concertului), din Librăriile Cărturești și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/agMP4

Proiectul „4 Națiuni pentru Europa” își propune să consolideze cooperarea internațională și viața culturală locală. De asemenea, reprezintă un semn de prietenie și solidaritate între europeni, fiind în același timp o ocazie de a sprjini Orchestra de Tineret a Ucrainei prin strângerea de fonduri obținute din vânzarea biletelor la concertele susținute în România și Moldova.

Proiectul „4 Națiuni pentru Europa” din România este susținut de Institutul „Goethe” și Ministerul German de Externe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.