Skip to main content

Tineri muzicieni din patru ţări, în spectacol, la Timişoara! „4 Națiuni pentru Europa”, la Filarmonica Banatul

Filarmonica Banatul Timișoara este gazda a patru orchestre de tineri muzicieni din patru țări: Orchestra de Tineret a Germaniei, Orchestra Simfonică de Tineret a Ucrainei, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și Orchestra Facultății de Muzică și Teatru Timișoara.

Evenimentul are loc sâmbătă, 29 iulie. Cei 110 artiști vor fi coordonați de CLEMENS SCHULDT, unul dintre cei mai talentați tineri dirijori din Germania, fiind dirijorul principal al Münchener Kammerorchester. Solistul concertului va fi acordeonistul lituanian MARTYNAS LEVICKIS, despre care publicația The Independent scria: „Martynas Levickis, incredibil de talentat, omul care reinventează de unul singur acordeonul”.

Turneul din această vară al Orchestrei de Tineret a Germaniei are loc în perioada 26-30 iulie 2023 și este menit să dezvolte un repertoriu comun, dedicat lucrărilor din toate cele patru țări.

Programul concertului de vineri, 29 iulie, de la ora 19:00, de la Sala Capitol cuprinde:

  • R. STRAUSS – Poemul simfonic „Don Juan“
  • D. NELSON – „The Ghost Machine Treatise“ pentru acordeon și orchestră
  • Z. ALMASHI – Sinfonietta
  • G. LIGETI – Mica serenadă
  • M. WEINBERG – Rapsodie pe o temă moldovenească

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie (cu o oră înainte de începerea concertului), din Librăriile Cărturești și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/agMP4

Proiectul „4 Națiuni pentru Europa” își propune să consolideze cooperarea internațională și viața culturală locală. De asemenea, reprezintă un semn de prietenie și solidaritate între europeni, fiind în același timp o ocazie de a sprjini Orchestra de Tineret a Ucrainei prin strângerea de fonduri obținute din vânzarea biletelor la concertele susținute în România și Moldova.

Proiectul „4 Națiuni pentru Europa” din România este susținut de Institutul „Goethe” și Ministerul German de Externe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.