Skip to main content

De neratat! Cele mai bune sarmale, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara! Demostraţie de artă culinară şi olărit, în acest final de săptămână

Dacă nu v-aţi făcut planuri pentru weekend, Muzeul Satului Bănăţean Timişoara vă aşteaptă cu un eveniment menit să vă dezmierde papilele gustative şi să vă stârnească interesul pentru tradiţie.

Sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 16:00, sub cortul mare de pe Aleea Etniilor, va avea loc o expoziţie inedită şi o demonstraţie de olărit şi artă culinară.

CITEŞTE ŞI: Video: Atac sălbatic, filmat de camerele de supraveghere, aproape de Timişoara! Un bărbat a fost bătut cu parul, până la leşin

Evenimentul “Oale şi cigăi de sarme” aduce în faţa publicului, cele mai frumoase şi meşteşugite articole din ceramic, iar cei interesaţi vor putea să vadă, pe viu, cum ia naştere un astfel de obiect.

Meşterul popular Alin Andraş, din satul Zorani, va face o demonstraţie de olărit, care îi va purta pe spectatori într-o lume plină de tradiţii.

Şi, pentru că sarmalele sunt în centrul atenţiei, organizatorii promit că cei care vor trece pragul Muzeului Satului Bănăţean le vor mânca pe cele mai bune.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.