Skip to main content

De la Timișoara pe marile scene ale lumii! Povestea fascinantă a Mariei Casima, copila care va performa pe scena Unexpected, de la Iulius Mall

În lumea muzicii clasice, se nasc talente rare, iar Timișoara are onoarea de a găzdui una dintre aceste pietre prețioase: o copilă de numai 10 ani care cucerește lumea cu vocea sa angelică și pasiunea sa arzătoare pentru operă.

Această fetiţă promițătoare este elevă a școlii British International School of Timișoara și, deși pare greu de crezut, pasiunea ei pentru operă și muzica clasică a început în urmă cu doar doi ani.

Cu o voce care ar face invidios oricare adult și un devotament impresionant pentru muzică, ea se numără printre talentele cu adevărat excepționale.

CITEŞTE ŞI: Bărbat jefuit în tren, în apropiere de Timişoara! Agresorii, prinşi după aproape o lună

Sub îndrumarea profesorului Lavinia Raducanu de la școala ProMuzica și Cultura, Maria Casima a făcut pași mari în lumea muzicii clasice.

Ea nu se limitează doar la voce, ci cântă și la pian.

Cu toate acestea, opera a devenit pasiunea sa indiscutabilă, iar ea strălucește pe scenă cu un talent care depășește cu mult vârsta sa.

Rezultatele sale impresionante vorbesc de la sine. Maria Casima a câștigat numeroase premii naționale și internaționale, cu apariții de succes în orașe precum Londra, Birmingham, Berlin, Bruxelles, Venezia, Viena, Roma, Barcelona, Salzburg și Lugano.

Dar nu se oprește aici. Copila a impresionat și publicul din Statele Unite ale Americii, cu recitaluri de excepție în Atlanta și New York.

Un alt moment important din parcursul său este câștigarea unui curs online la Tiziano Rossetti International Music School din Lugano, unde studiază sub îndrumarea faimoasei soprane Olga Romanko.

Începând cu acest an, Maria Casima este o cursantă a școlii de muzică din Elveția, unde își dezvoltă talentul uluitor.

Cu toate aceste succese, Maria Casima se bucură în continuare de frumuseţile copilăriei.

În timpul liber, se dedică dresajului canin, reuşind să-și educe singură labradorul cu multă răbdare și iubire.

Este, de asemenea, o mare iubitoare a naturii şi, ocazional, se relaxează cu jocuri pe calculator.

Marele ei vis este să devină o celebră cântăreață de operă, să urce pe marile scene ale lumii și să continue să încânte publicul cu vocea sa unică și pasiunea sa pentru muzica clasică.

Maria Casima Rusu va urca pe scena UNEXPECTED, concert care va avea loc peste mai puţin de trei săptămâni, la Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Săli noi de clasă, pentru 96 de elevi! Începe reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Timişoara

La eveniment vor participa şi Aksel Kolstad, supranumit „Quentin Tarantino al pianului clasic”, Remus Grama violonist si dirijor, fetele de la 4Tune Quartet şi alţi tineri artişti români printre care şi timişoreanul Theodor Alexandru Radulescu.

UNEXPECTED se va desfăşura pe data de 5 noiembrie, la Congress Hall de la Iulius Town, iar organizatorii promit un spectacol ieşit din tipare, organizat de Asociaţia EDCUS.

Biletele pot fi cumpărate de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.