Skip to main content

De la Timișoara pe marile scene ale lumii! Povestea fascinantă a Mariei Casima, copila care va performa pe scena Unexpected, de la Iulius Mall

În lumea muzicii clasice, se nasc talente rare, iar Timișoara are onoarea de a găzdui una dintre aceste pietre prețioase: o copilă de numai 10 ani care cucerește lumea cu vocea sa angelică și pasiunea sa arzătoare pentru operă.

Această fetiţă promițătoare este elevă a școlii British International School of Timișoara și, deși pare greu de crezut, pasiunea ei pentru operă și muzica clasică a început în urmă cu doar doi ani.

Cu o voce care ar face invidios oricare adult și un devotament impresionant pentru muzică, ea se numără printre talentele cu adevărat excepționale.

CITEŞTE ŞI: Bărbat jefuit în tren, în apropiere de Timişoara! Agresorii, prinşi după aproape o lună

Sub îndrumarea profesorului Lavinia Raducanu de la școala ProMuzica și Cultura, Maria Casima a făcut pași mari în lumea muzicii clasice.

Ea nu se limitează doar la voce, ci cântă și la pian.

Cu toate acestea, opera a devenit pasiunea sa indiscutabilă, iar ea strălucește pe scenă cu un talent care depășește cu mult vârsta sa.

Rezultatele sale impresionante vorbesc de la sine. Maria Casima a câștigat numeroase premii naționale și internaționale, cu apariții de succes în orașe precum Londra, Birmingham, Berlin, Bruxelles, Venezia, Viena, Roma, Barcelona, Salzburg și Lugano.

Dar nu se oprește aici. Copila a impresionat și publicul din Statele Unite ale Americii, cu recitaluri de excepție în Atlanta și New York.

Un alt moment important din parcursul său este câștigarea unui curs online la Tiziano Rossetti International Music School din Lugano, unde studiază sub îndrumarea faimoasei soprane Olga Romanko.

Începând cu acest an, Maria Casima este o cursantă a școlii de muzică din Elveția, unde își dezvoltă talentul uluitor.

Cu toate aceste succese, Maria Casima se bucură în continuare de frumuseţile copilăriei.

În timpul liber, se dedică dresajului canin, reuşind să-și educe singură labradorul cu multă răbdare și iubire.

Este, de asemenea, o mare iubitoare a naturii şi, ocazional, se relaxează cu jocuri pe calculator.

Marele ei vis este să devină o celebră cântăreață de operă, să urce pe marile scene ale lumii și să continue să încânte publicul cu vocea sa unică și pasiunea sa pentru muzica clasică.

Maria Casima Rusu va urca pe scena UNEXPECTED, concert care va avea loc peste mai puţin de trei săptămâni, la Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Săli noi de clasă, pentru 96 de elevi! Începe reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Timişoara

La eveniment vor participa şi Aksel Kolstad, supranumit „Quentin Tarantino al pianului clasic”, Remus Grama violonist si dirijor, fetele de la 4Tune Quartet şi alţi tineri artişti români printre care şi timişoreanul Theodor Alexandru Radulescu.

UNEXPECTED se va desfăşura pe data de 5 noiembrie, la Congress Hall de la Iulius Town, iar organizatorii promit un spectacol ieşit din tipare, organizat de Asociaţia EDCUS.

Biletele pot fi cumpărate de AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.