Skip to main content

Controversata lucrare din centrul Timişoarei, girată de USR! Cum îi răspunde viceprimarul Tabără, Paulei Romoceanu, după ce aceasta a dat vina pe el

De câteva zile, reţelele de socializare sunt pline de imagini cu lucrarea de artă care a apărut în Piaţa Libertăţii din Timişoara, iar cei mai mulţi dintre internauţi se declară dezgustaţi.

Aceştia critică, pe de-o parte, paleta de culori folosită de artist, care te duce cu gândul la comunitatea LGBTQ+, iar pe de altă parte, faptul ca opera este una extravaganta, care face referire la un gest obscen.

CITEŞTE ŞI: Atingerea din care se naşte natura! Povestea festivalului Codru, într-o pictură murală din centrul Timişoarei

Cum criticile sunt tot mai dese şi mai înverşunate, administraţia USR a decis să arunce pisica în curtea liberalilor.

“Am încercat să aflu cum a fost amplasat pe domeniul public şi am aflat că a fost amplasat cu avizul Comisiei de Adunări Publice, condusă de viceprimarul Cosmin Tabără. Nici acum nu pot să înţeleg cum s-a putut emite un aviz pentru amplasarea pe domeniul public a unei lucrări de artă de către o comisie care avizează adunări publice. Domnul Tabără, probabil din prea mult entuziasm sau din dorinţa de a se remarca, a avizat această amplasare care, bineînţeles, a generat foarte multe reacţii contradictorii”, a declarat Paula Romoceanu, consilier local USR, în cadrul unei emisiuni de la Tele Europa Nova.

De cealaltă parte, viceprimarul Cosmin Tabără spune că amplasarea controversatei lucrări a fost girată de USR, care acum fuge de răspundere.

Asta în contextul în care, spune edilul, şi USR şi-a numit reprezentanţi, cu rol consultativ, ce-i drept, în Comisia de Avizare a Adunărilor Publice, pe care aruncă vina Romoceanu.

“Îi spun doamnei Paula Romocean că aproape toate propunerile venite din partea unora pe care îi susţine au fost de un impact negativ în oraş. De la schela umbroasă din centru, la „sex cu feriga” sau această statuie din Piaţa Libertăţii. Acum e intrigată pentru că impactul este negativ în rândul electoratului şi o doare pentru că ştie că mai are 10 luni de mandat de consilier local şi apoi nu va mai exista în politica locală. Dacă era un politician responsabil, îşi asuma şi ce e bun şi ce e rău. Eu am făcut-o de fiecare dată. Statuia din Piaţa Libertăţii are aviz din partea Comisiei care se compune din mai mulţi membri, nu doar din Tabără Cosmin. Casa de Cultură, Centrul de Proiecte, Poliţia Locală, Poliţia Municipală sau Jandarmeria sunt în componenţă, iar decizia se ia cu majoritate, după lege”, a declarat Cosmin Tabără, pentru Sursa de Vest

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.