Skip to main content

Controversata lucrare din centrul Timişoarei, girată de USR! Cum îi răspunde viceprimarul Tabără, Paulei Romoceanu, după ce aceasta a dat vina pe el

De câteva zile, reţelele de socializare sunt pline de imagini cu lucrarea de artă care a apărut în Piaţa Libertăţii din Timişoara, iar cei mai mulţi dintre internauţi se declară dezgustaţi.

Aceştia critică, pe de-o parte, paleta de culori folosită de artist, care te duce cu gândul la comunitatea LGBTQ+, iar pe de altă parte, faptul ca opera este una extravaganta, care face referire la un gest obscen.

CITEŞTE ŞI: Atingerea din care se naşte natura! Povestea festivalului Codru, într-o pictură murală din centrul Timişoarei

Cum criticile sunt tot mai dese şi mai înverşunate, administraţia USR a decis să arunce pisica în curtea liberalilor.

“Am încercat să aflu cum a fost amplasat pe domeniul public şi am aflat că a fost amplasat cu avizul Comisiei de Adunări Publice, condusă de viceprimarul Cosmin Tabără. Nici acum nu pot să înţeleg cum s-a putut emite un aviz pentru amplasarea pe domeniul public a unei lucrări de artă de către o comisie care avizează adunări publice. Domnul Tabără, probabil din prea mult entuziasm sau din dorinţa de a se remarca, a avizat această amplasare care, bineînţeles, a generat foarte multe reacţii contradictorii”, a declarat Paula Romoceanu, consilier local USR, în cadrul unei emisiuni de la Tele Europa Nova.

De cealaltă parte, viceprimarul Cosmin Tabără spune că amplasarea controversatei lucrări a fost girată de USR, care acum fuge de răspundere.

Asta în contextul în care, spune edilul, şi USR şi-a numit reprezentanţi, cu rol consultativ, ce-i drept, în Comisia de Avizare a Adunărilor Publice, pe care aruncă vina Romoceanu.

“Îi spun doamnei Paula Romocean că aproape toate propunerile venite din partea unora pe care îi susţine au fost de un impact negativ în oraş. De la schela umbroasă din centru, la „sex cu feriga” sau această statuie din Piaţa Libertăţii. Acum e intrigată pentru că impactul este negativ în rândul electoratului şi o doare pentru că ştie că mai are 10 luni de mandat de consilier local şi apoi nu va mai exista în politica locală. Dacă era un politician responsabil, îşi asuma şi ce e bun şi ce e rău. Eu am făcut-o de fiecare dată. Statuia din Piaţa Libertăţii are aviz din partea Comisiei care se compune din mai mulţi membri, nu doar din Tabără Cosmin. Casa de Cultură, Centrul de Proiecte, Poliţia Locală, Poliţia Municipală sau Jandarmeria sunt în componenţă, iar decizia se ia cu majoritate, după lege”, a declarat Cosmin Tabără, pentru Sursa de Vest

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.