Skip to main content

Trei defibrilatoare automate în zona centrală a Timișoarei! Alte trei vor fi instalate anul viitor

Primăria Timișoara a instalat trei defibrilatoare externe automate în zona centrală a orașului.

Aparatele sunt amplasate în sediul primăriei, de pe Bd. C.D. Loga nr. 1, la Direcția de Evidența Persoanelor, de pe Bd. Mihai Eminescu nr. 15 și la Sala Sporturilor Constantin Jude (Sala Olimpia), Aleea Ripensia nr. 7.

Defibrilatoarele HeartSave AS se utilizează în caz de urgență medicală, respectiv stop cardio-respirator și pot face diferența dintre viață și moarte. Avantajul defibrilatorului extern automat este dat de faptul că orice persoană fără studii de specialitate poate interveni în situații de urgență – persoană inconștientă, care prezintă simptomele unui stop cardiac. Aparatul ghidează utilizatorul prin procesul de resuscitare cu instrucțiuni acustice și vizuale.

Defibrilatorul măsoară ritmul cardiac al pacientului și decide dacă este indicată sau nu defibrilarea. Selectarea și încărcarea energiei are loc automat atunci când este indicată defibrilarea, iar aparatul declanșează automat procesul.

Defibrilatorul poate fi utilizat și în modul pediatric, adică în cazul pacienților cu vârsta între 1 și 8 ani sau cu o greutate corporală sub 25 kg. Aparatul este prevăzut cu electrozi speciali în acest sens.

Defibrilatorul HeartSave AS trebuie utilizat în situația în care pacientul prezintă simptome de inconștiență, nu respiră normal și nu există semne de circulație vasculară.

Acțiunea de amplasare a celor trei defibrilatoare se derulează în paralel cu instruirea angajaților pentru intervenții în caz de urgență. Un ofițer de specialitate din cadrul Centrului de formare și pregătire descarcerare și intervenție medicală de urgență al ISU Banat a prezentat modul de funcționare a aparatului și pașii ce trebuie urmați în cazul în care ne confruntăm cu o situație ce reprezintă urgență medicală.

Investiția se ridică la 37.857 lei (TVA inclus). Pentru anul viitor, este planificată achiziționarea a încă 3 defibrilatoare, care vor fi montate în locuri ușor accesibile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.