Skip to main content

Trei defibrilatoare automate în zona centrală a Timișoarei! Alte trei vor fi instalate anul viitor

Primăria Timișoara a instalat trei defibrilatoare externe automate în zona centrală a orașului.

Aparatele sunt amplasate în sediul primăriei, de pe Bd. C.D. Loga nr. 1, la Direcția de Evidența Persoanelor, de pe Bd. Mihai Eminescu nr. 15 și la Sala Sporturilor Constantin Jude (Sala Olimpia), Aleea Ripensia nr. 7.

Defibrilatoarele HeartSave AS se utilizează în caz de urgență medicală, respectiv stop cardio-respirator și pot face diferența dintre viață și moarte. Avantajul defibrilatorului extern automat este dat de faptul că orice persoană fără studii de specialitate poate interveni în situații de urgență – persoană inconștientă, care prezintă simptomele unui stop cardiac. Aparatul ghidează utilizatorul prin procesul de resuscitare cu instrucțiuni acustice și vizuale.

Defibrilatorul măsoară ritmul cardiac al pacientului și decide dacă este indicată sau nu defibrilarea. Selectarea și încărcarea energiei are loc automat atunci când este indicată defibrilarea, iar aparatul declanșează automat procesul.

Defibrilatorul poate fi utilizat și în modul pediatric, adică în cazul pacienților cu vârsta între 1 și 8 ani sau cu o greutate corporală sub 25 kg. Aparatul este prevăzut cu electrozi speciali în acest sens.

Defibrilatorul HeartSave AS trebuie utilizat în situația în care pacientul prezintă simptome de inconștiență, nu respiră normal și nu există semne de circulație vasculară.

Acțiunea de amplasare a celor trei defibrilatoare se derulează în paralel cu instruirea angajaților pentru intervenții în caz de urgență. Un ofițer de specialitate din cadrul Centrului de formare și pregătire descarcerare și intervenție medicală de urgență al ISU Banat a prezentat modul de funcționare a aparatului și pașii ce trebuie urmați în cazul în care ne confruntăm cu o situație ce reprezintă urgență medicală.

Investiția se ridică la 37.857 lei (TVA inclus). Pentru anul viitor, este planificată achiziționarea a încă 3 defibrilatoare, care vor fi montate în locuri ușor accesibile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.