Skip to main content

Atingerea din care se naşte natura! Povestea festivalului Codru, într-o pictură murală din centrul Timişoarei

Un perete din Timișoara a prins viață și culoare printr-o pictură murală realizată de artistul Flaviu Rouă.

Este al doilea an consecutiv în care CODRU Festival oferă comunității un dar care duce fiecare trecător cu gândul la natură și dezvăluie o parte din povestea conturată în jurul festivalului.

CITEŞTE ŞI: CCIAT invită firmele timișene la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări! Vor fi evenimente de networking personalizate, discuții de grup și prezentări susținute de lideri mondiali!

Pictura murală este realizată în zona centrală (strada Gheorghe Lazar, nr. 24) pe o suprafață de 45 de metri pătrați și a fost realizată în 10 zile.

“Lucrarea stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste Soarele și Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină și, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia față de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ“, a spus artistul Flaviu Rouă.

Scena este o parte din povestea festivalului din acest an, în care publicul este aşteptat să păşească într-un  tărâm unic, inspirat din natură și transpus de echipa CODRU Festival în amenajări spectaculoase.

“Pictura murala Geneza Codrului ilustreaza intalnirea celor doua lumi antagonice ale povestii CODRU, Taramul de la Miazazi si Taramul de la Miazanoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare si Sub Codru. Simbolic, aceasta intalnire dintre lumina si umbra reprezinta momentul apusului si al rasaritului, cand cele doua lumi se ating pentru o fractiune de secunda, din care atingere mitica ia nastere natura. Se naste astfel CODRU, dintr-o iubire imposibilă între Luna și Răsărit, care la fiecare apus si zori de zi, isi consuma cate putin iubirea, perpetuand natura“, a adăugat Elena Adorian, Creative Director & Marketing CODRU Festival.

Porțile CODRU Festival se deschid vineri,  25 august, de la ora 16:00.

CITEŞTE ŞI: Ai o maşină veche, de care vrei să scapi? Grăbeşte-te! Sunt ultimele zile în care poţi beneficia de progranul “Rabla local”

În jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, între comunele Ghiroda și Moșnița festivalierii vor cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Programul întreg al celor trei zile CODRU Festival îl găsiți AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.