Skip to main content

Controale de la ANAF, Prefectură şi Curtea de Conturi, la Ghiroda, după ce primarul a făcut un compromis, pentru ca autobuzele să circule în continuare

Scandalul transportului public din comuna Ghiroda este departe de finalizare, deşi SMTT a anunţat astăzi că autobuzele M11, M29, M30 şi M35 vor circula şi după data de 19 iunie.

Iniţial, reprezentanţii societăţii spuneau că opresc transportul în această localitate, pentru că Primăria nu şi-a plătit facturile.

La rândul său, edilul localităţii, Ionuţ Stănuşoiu, şi-a justificat refuzul de a achita sumele cerute de SMTT, prin faptul că preţurile au fost majorate ilegal.

CITEŞTE ŞI: Vara evenimentelor continuă la Teatrul Național din Timișoara cu: Hamlet, A girls story și The infernal comedy cu John Malkovich

Şi chiar dacă primarul a contestat majorarea în instanţă şi aşteaptă decizia judecătorilor, conducerea SMTT a ameninţat cu anularea curselor spre şi dinspre Ghiroda.

Ca să nu îi lase pe localnici de izbelişte, edilul a recurs la o soluţie de compromis şi a plătit integral facturile restante, fără a viza CFP şi a avizului juridic.

Asta înseamnă controale ample de la ANAF, Curtea de Conturi şi Prefectură.

“Am făcut plata, asumată de mine, ca şi ordonator principal de credite, dar Controlul Financiar Prevetiv şi Serviciul Juridic au refuzat să avizeze aceste plăţi, considerând că nu sunt legale. Motivul este că acela că nu există o hotărâre de Consiliu Local pentru acea majorarea şi, procedural, conform legii, sunt obligaţi să anunţe ANAF, Curtea de Conturi şi Prefectura, urmând controale de la cele trei instituţii vis-a-vis de acest subiect, însă nu puteam să pun în pericol siguranţa transportului public din Ghiroda şi Giarmata Vii. Tocmai de aceea am ales să fac plăţile după care, împreună cu juriştii din Primărie şi Biroul de Avocatură, vom lua toate măsurile pentru a recupera sumele declarate ilegale, în funcţie de decizia instanţei de judecată”, a declarat pentru Sursa de Vest, Ionuţ Stănuşiu, primarul comunei Ghiroda.

CITEŞTE ŞI: Destine Dunărene, un spectacol, în afara scenei, prezentat de TGST în cadrul programului oficial TM2023!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.