Skip to main content

Controale de la ANAF, Prefectură şi Curtea de Conturi, la Ghiroda, după ce primarul a făcut un compromis, pentru ca autobuzele să circule în continuare

Scandalul transportului public din comuna Ghiroda este departe de finalizare, deşi SMTT a anunţat astăzi că autobuzele M11, M29, M30 şi M35 vor circula şi după data de 19 iunie.

Iniţial, reprezentanţii societăţii spuneau că opresc transportul în această localitate, pentru că Primăria nu şi-a plătit facturile.

La rândul său, edilul localităţii, Ionuţ Stănuşoiu, şi-a justificat refuzul de a achita sumele cerute de SMTT, prin faptul că preţurile au fost majorate ilegal.

CITEŞTE ŞI: Vara evenimentelor continuă la Teatrul Național din Timișoara cu: Hamlet, A girls story și The infernal comedy cu John Malkovich

Şi chiar dacă primarul a contestat majorarea în instanţă şi aşteaptă decizia judecătorilor, conducerea SMTT a ameninţat cu anularea curselor spre şi dinspre Ghiroda.

Ca să nu îi lase pe localnici de izbelişte, edilul a recurs la o soluţie de compromis şi a plătit integral facturile restante, fără a viza CFP şi a avizului juridic.

Asta înseamnă controale ample de la ANAF, Curtea de Conturi şi Prefectură.

“Am făcut plata, asumată de mine, ca şi ordonator principal de credite, dar Controlul Financiar Prevetiv şi Serviciul Juridic au refuzat să avizeze aceste plăţi, considerând că nu sunt legale. Motivul este că acela că nu există o hotărâre de Consiliu Local pentru acea majorarea şi, procedural, conform legii, sunt obligaţi să anunţe ANAF, Curtea de Conturi şi Prefectura, urmând controale de la cele trei instituţii vis-a-vis de acest subiect, însă nu puteam să pun în pericol siguranţa transportului public din Ghiroda şi Giarmata Vii. Tocmai de aceea am ales să fac plăţile după care, împreună cu juriştii din Primărie şi Biroul de Avocatură, vom lua toate măsurile pentru a recupera sumele declarate ilegale, în funcţie de decizia instanţei de judecată”, a declarat pentru Sursa de Vest, Ionuţ Stănuşiu, primarul comunei Ghiroda.

CITEŞTE ŞI: Destine Dunărene, un spectacol, în afara scenei, prezentat de TGST în cadrul programului oficial TM2023!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.