Skip to main content

Destine Dunărene, un spectacol, în afara scenei, prezentat de TGST în cadrul programului oficial TM2023!

Destine Dunărene este practic un tur al orașului, ghidat de actori. Publicul se va întâlni cu personalități din diferite epoci ale istoriei Timișoarei, despre care va afla detalii până acum necunoscute și neobișnuite, atât din viețile lor, cât și din istoria orașului.

Turul ghidat își propune să aducă locuitorii și vizitatorii Timișoarei mai aproape de un oraș care ale cărui caracteristici rezidă în contrastele sale remarcabile.

Direct legată de istoria Europei, Timișoara, primul oraș iluminat electric din europa, își propune să lumineze, prins sine, România, o țară Dunăreană, cu autenticitatea sa proaspătă și cu farmecul său imprevizibil. Timișoara, cel mai mare oraș vestic al României, în calitatea sa de Capitală Europeană a Culturii în 2023, reprezintă secole de istorie, de evenimente importante la nivel european, iar străzile, piețele și clădirile sale reprezintă locuri ale memoriei, încărcate de poveștile imigranților, emigranților și locuitorilor săi. Felul în care arta, cultura și educația pot modela un loc este evidențiat cu atât mai clar de proiectul Destine dunărene.

Centrul Timișoarei, monumentele sale istorice și locurile în care se desfășoară evenimente devin scena acestor perspective foarte diferite. Biografiile unor personalități istorice și contemporane sunt legate de istoria arhitecturii orașului. Prin această conexiune, un tur al orașului văzut prin ochii personalității istorice va căpăta o dimensiune complet nouă și necunoscută.

Text și concept: Andrea Wolfer, Swantje Volkmann; Regie: Olga Török; Asistența de regie: Daniel Ghidel.
Distribuția: Bülent Özdil, Richard Hladik, Radu Brănici, Simona Vintilă, Aida Olaru, Daniela Török, Yannick Becker, Enikő Blénessy.

Primele tururi ghidate vor avea loc în zilele de 07, 08 și 09 iulie, iar punctul de întâlnire este intrarea Teatrului German de Stat Timișoara, din strada Alba Iulia, nr. 2.

Evenimentul face parte din programul Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu referentul cultural pentru Regiunea Dunării din cadrul Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni Dr. Swantje Volkmann.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.