Skip to main content

A fost finalizată documentația pentru întregirea Inelului IV de circulație!  

Primăria Timișoara a finalizat documentația pentru amenajare Inelului IV de circulație, tronsonul Calea Buziașului – Malul stâng al Canalului Bega, respectiv etapa de elaborare a studiului de fezabilitate.

Proiectul va fi supus dezbaterii consilierilor locali care vor aproba indicatorii tehnico-economici, precum și studiul de fezabilitate, în următoarea ședință.

În ultimii doi ani, a fost finalizată deja o parte din Inelul 4 Nord, segmentul Măcin-Constructorilor-Imbroane. Porțiunea de 7 km dintre Calea Buziașului și malul stâng al Canalului Bega va închide Inelul 4 în zona de sud-est a orașul.

Inelul IV se va amenaja ca o arteră de legătură de categoria a II-a și va avea patru benzi de circulație (câte două pe sens), cu o lățime a părții carosabile de 14 m. Trotuarele, situate de o parte și de alta a părții carosabile, vor avea o lățime de 2,5 m. În proiect sunt prevăzute piste de biciclete, pe ambele părți, precum și amenajarea unei zone verzi între piste și carosabil. 

Inelul IV va prelua traficul greu și de tranzit între principalele intrări în oraș și zonele de locuințe din zona centrală a Timișoarei, respectiv principalele platforme industriale ale orașului.

Traseul Inelului IV este amplasat parțial pe domeniul public al orașului, prin urmare, pentru realizarea investiției sunt necesare exproprieri pentru terenurile proprietate privată afectate de traseul drumului.

Durata de implementare a proiectului este estimată la trei ani. Vor fi necesare nouă luni pentru obținerea terenului și derularea procedurilor de achiziție publică pentru serviciile de proiectare tehnică și execuție. Odată contractate, vor fi necesare 12 luni pentru întocmirea proiectului tehnic și obținerea Autorizației de Construire și 18 luni pentru lucrările de execuție.

Valoarea estimată a obiectivului de investiției este de 190.823.281,57 lei (TVA inclus).

Primăria Timișoara cată acum o sursă de finanțare la nivel național.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.