Skip to main content

Contoare de ultimă generaţie, pentru abonaţii Aquatim! Pe lângă măsurarea consumului de apă, ajută la depistarea problemelor din reţea

Echipele Aquatim de schimbători apometre sunt de astăzi în teren pentru a lăsa înștiințări primilor beneficiari ai contoarelor de ultimă generație achiziționate de compania de apă.

Aceștia sunt locuitorii Zonei Plăvăț 2, iar ritmul de înlocuire preconizat este de aproximativ 80 de apometre pe zi.

Următoarele zone vizate sunt Ana Ipătescu, Fratelia, Steaua, Șagului, Dâmbovița și Freidorf.

CITEŞTE ŞI: Aparat de aproape 3 milioane de euro, la Spitalul Victor Babeș Timișoara! Pacienţii vor beneficia de cea mai modernă și performantă tehnică de imagistică prin rezonanță magnetică

Prima tranșă sosită numără 1.600 de contoare. Numărul total al acestora este de 8.000.

“În acest scop, rugăm abonații din zonele mai sus amintite să permită accesul la căminele de apometre, iar în cazurile în care nu vor putea fi găsiți acasă să contacteze pentru programări personalul Aquatim la numerele de telefon de pe înștiințările primite. În cazul în care căminele sunt pe domeniul public, iar abonații nu pot fi prezenți, se va realiza înlocuirea contoarelor și se va lăsa duplicat în cutia poștală cu datele de identificare ale contorului demontat/ montat”, transmite Aquatim.

În urmă cu o lună, Aquatim a semnat contractul de achiziție a unui număr de 8.000 de contoare inteligente, în valoare de 5.939.272,78 lei, fără TVA, cu firma ETA 2U SRL.

Durata contractului este până în 31 decembrie 2023, ceea ce înseamnă că până la finalul acestui an, 8.000 de locuitori ai Timișoarei vor beneficia de noile contoare ultramoderne.

Grație acestei investiții, Aquatim va obține zilnic, direct de la punctele de consum, datele referitoare la cantitatea de apă consumată, dar și despre eventualele probleme care pot apărea legat de consumuri (consumuri mari, decontorizări, încercări de manipulare a contoarelor).

CITEŞTE ŞI: Apreciată peste hotare! Meritele Simonei Neumann în obţinerea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova pentru Cahul, recunoscute pe primarul oraşului

Scopul proiectului îl reprezintă eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria Aquatim prin implementarea acestui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.