Skip to main content

Aparat de aproape 3 milioane de euro, la Spitalul Victor Babeș Timișoara! Pacienţii vor beneficia de cea mai modernă și performantă tehnică de imagistică prin rezonanță magnetică

Investigația prin Rezonanță Magnetică 3 Tesla oferă cea mai nouă și cea mai performantă analiză imagistică a corpului uman.

Acest aparat RMN utilizează un câmp magnetic dublu prin comparație cu dispozitivul aflat acum în dotarea unității sanitare, care are 1,5 Tesla.

Astfel, are loc o scanare ce oferă imagini de mare precizie a organelor investigate.

CITEŞTE ŞI: Apreciată peste hotare! Meritele Simonei Neumann în obţinerea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova pentru Cahul, recunoscute pe primarul oraşului

Dispozitivul poate fi utilizat ca tehnică de diagnosticare pentru toate patologiile ce necesită imagistică, întrucât are numeroase avantaje față de un aparat clasic.

Examenul imagistic folosește un câmp magnetic și unde radio, reușind astfel să realizeze imagini foarte clare ale organelor și structurilor corpului uman.

„Este „următorul nivel” în imagistica medicală. Iar avantajele sunt numeroase, de la timp mult mai redus de investigare, comparativ cu RMN-ul clasic, imagini la rezoluții ridicate, capacitatea identificării unor leziuni de mici dimensiuni, ceea ce face cu putința depistarea unor cancere în stadii incipiente, implicit posibilitatea începerii tratamentului mult mai rapid și creșterea semnificativă a șanselor de vindecare. Totodată, oferă posibilitatea diferențierii unei tumori maligne de una benignă, datorită imaginilor de mare acuratețe și, nu în ultimul rând, datorită tunelului cu deschidere foarte mare, pot fi investigați și pacienții obezi”, explică prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

IRM 3 Tesla este folosit în investigațiile imagistice ale sânului și prostatei, în afecțiunile la nivel cranio-cerebral, musculo-scheletal și pelvisului. De asemenea, se poate utiliza pentru scanarea întregului corp, oferind informații esențiale în cazul afecțiunilor oncologice cu metastaze. 

„Ceea ce ne dorim, însă, este folosirea aparatului pentru evaluarea imagistică IRM la nivel cardiac. Pentru aceasta sunt necesare soft-uri dedicate, dar rezultatul este unul extraordinar. Practic, vorbim de o analiză completă și complexă a inimii. Se pot verifica modul de funcționare a inimii, tipul de afecțiuni cardiace sau disfuncționalitățile la nivelul vaselor de sânge”, mai spune Oancea.

Achiziția aparatului se realizează prin alocare bugetară de la Ministerul Sănătății (90%), și o cotă de finanțare locală (10%) de la Primăria Timișoara.

„În urmă cu câteva luni, la o vizită făcută în spital de actualul președinte al Camerei Deputaților Alfred Simonis, i-am prezentat necesitatea achiziționării unui asemenea aparat, de ultimă generație. Am obținut atunci promisiunea că Spitalul Victor Babeș va primi fondurile necesare pentru dotarea cu un IRM 3Tesla. În urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății a inclus unitatea sanitară pe lista celor care urmează să primească banii pentru cumpărarea acestui echipament ultraperformant. Vreau să le mulțumesc deputatului de Timiș Alfred Simonis, pentru demersul sau, dar și Consiliului local și echipei de conducere de la Primăria Timișoara, care vor asigura cofinanțarea”, spune Cristian Oancea.

Valoarea finanțării acordată de Ministerul Sănătății se ridică la 12.465.000 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.