Skip to main content

Apreciată peste hotare! Meritele Simonei Neumann în obţinerea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova pentru Cahul, recunoscute pe primarul oraşului

Simona Neumann, cea care a condus echipa ce a adus Timişoarei, titlul de Capitală Europeană a Culturii, a avut o reuşită similară şi în Republica Moldova.

Cu ea în calitate de consultant independent, oraşul Cahul a obţinut titlul de Capitală Cultural-Creativă din Republica Moldova.

Contribuţia timişorencei a fost apreciată în mod oficial, de primarul din Cahul, în cadrul unui eveniment care a avut loc weekendul trecut.

“Sfârșitul săptămânii trecute mi-a adus bucuria și onoarea să primesc aprecierea oficială din partea Primarului Municipiului Cahul (Republica Moldova), domnul Nicolae Dandis, pentru contribuția adusă, în calitate de consultant internațional, la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Culturală a Municipiului Cahul-2030 și câștigarea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova într-o competiție acerbă cu orașul din nord, Orhei”, a scris Simona Neumann, pe facebook.

Grantul obținut ca premiu de municipiul Cahul, oferit de Uniunea Europeană prin programul EU4Culture, va contribui, alături de investiția substanțiala a primăriei, la dezvoltarea sectorului cultural din acest oraș din sudul Moldovei, facându-se, astfel, mai cunoscut și peste hotare.

Ceremonia a avut loc în cadrul celui mai important festival al Moldovei – Nufărul Alb – care a reunit artiști și trupe de dansatori autohtoni și internaționali în spectacole ale bucuriei și speranței de pace.

“Dincolo de peisajul mirific, sudul Moldovei, în special, orașul și regiunea Cahul, au nevoie de sprijin și investiții pentru a-și face cunoscute frumusețile locurilor, ale patrimoniului material și imaterial și, mai presus de toate, ospitalitatea caldă și primitoare a oamenilor. Sunt onorată și bucuroasă pentru că am contribuit la acest proces, alături de primarul Nicolae Dandis, de doamnele viceprimar Stella Arteni si Tatiana Romaniuc Mititelu, de managerul de proiect si consultantul național Silvia Strelciuc si de entuziastul sector cultural al orașului. Investiția în cultură este mereu o carte câștigătoare pentru că se înfăptuiește cu oameni, pentru oameni, iar o societate nu poate să existe în absența lor. Felicitări, minunati oameni din Cahul, pentru tot ceea ce faceți și sunteți!”, a mai scris Neumann.

Simona Neumann a condus Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii timp de nouă ani.

Şi-a dat demisia din această funcţie, la sfârşitul anului 2021, din cauza neînţelegerilor cu administraţia Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.