Skip to main content

Apreciată peste hotare! Meritele Simonei Neumann în obţinerea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova pentru Cahul, recunoscute pe primarul oraşului

Simona Neumann, cea care a condus echipa ce a adus Timişoarei, titlul de Capitală Europeană a Culturii, a avut o reuşită similară şi în Republica Moldova.

Cu ea în calitate de consultant independent, oraşul Cahul a obţinut titlul de Capitală Cultural-Creativă din Republica Moldova.

Contribuţia timişorencei a fost apreciată în mod oficial, de primarul din Cahul, în cadrul unui eveniment care a avut loc weekendul trecut.

“Sfârșitul săptămânii trecute mi-a adus bucuria și onoarea să primesc aprecierea oficială din partea Primarului Municipiului Cahul (Republica Moldova), domnul Nicolae Dandis, pentru contribuția adusă, în calitate de consultant internațional, la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Culturală a Municipiului Cahul-2030 și câștigarea titlului de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova într-o competiție acerbă cu orașul din nord, Orhei”, a scris Simona Neumann, pe facebook.

Grantul obținut ca premiu de municipiul Cahul, oferit de Uniunea Europeană prin programul EU4Culture, va contribui, alături de investiția substanțiala a primăriei, la dezvoltarea sectorului cultural din acest oraș din sudul Moldovei, facându-se, astfel, mai cunoscut și peste hotare.

Ceremonia a avut loc în cadrul celui mai important festival al Moldovei – Nufărul Alb – care a reunit artiști și trupe de dansatori autohtoni și internaționali în spectacole ale bucuriei și speranței de pace.

“Dincolo de peisajul mirific, sudul Moldovei, în special, orașul și regiunea Cahul, au nevoie de sprijin și investiții pentru a-și face cunoscute frumusețile locurilor, ale patrimoniului material și imaterial și, mai presus de toate, ospitalitatea caldă și primitoare a oamenilor. Sunt onorată și bucuroasă pentru că am contribuit la acest proces, alături de primarul Nicolae Dandis, de doamnele viceprimar Stella Arteni si Tatiana Romaniuc Mititelu, de managerul de proiect si consultantul național Silvia Strelciuc si de entuziastul sector cultural al orașului. Investiția în cultură este mereu o carte câștigătoare pentru că se înfăptuiește cu oameni, pentru oameni, iar o societate nu poate să existe în absența lor. Felicitări, minunati oameni din Cahul, pentru tot ceea ce faceți și sunteți!”, a mai scris Neumann.

Simona Neumann a condus Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii timp de nouă ani.

Şi-a dat demisia din această funcţie, la sfârşitul anului 2021, din cauza neînţelegerilor cu administraţia Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.