Skip to main content

Continental a achiziționat “mega shakers” – sisteme electrodinamice de vibrații, pentru testare și validare a echipamentelor din industria auto, navală sau aerospațială

În laboratoarele QL din Continental Automotive Timișoara, au fost instalate trei aparate de vibrații de mare putere și de ultimă generație – „mega shakers” –, cu camere de temperatură, o configurație unică ce beneficiază de un spațiu mare pentru testarea avansată a componentelor electronice auto, lucru care va permite laboratoarelor Continental (Qualification Laboratories) să testeze și să valideze afișaje de bord de mari dimensiuni ale sectorului de activitate User Experience, pentru unele dintre cele mai noi produse fabricate de companie: ”pillar to pillar” care sunt de 1,5 metri.

Aceste echipamente, „mega shakers”, sunt o completare esențială a capacităților de testare ale companiei, deoarece permit furnizarea de date complete și precise, esențiale pentru dezvoltarea și testarea produselor clienților.

Testarea prin șoc și vibrații mecanice, este o etapă esențială în dezvoltarea produselor electronice pentru vehicule, de la motociclete la autocamioane. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele electronice pentru automobile sunt supuse diferitelor tipuri de vibrații și șocuri în timpul producerii, transportului sau funcționării normale, precum denivelările de pe șosea, accelerarea mașinii și opririle bruște sau manipularea defectuoasă. În cazul în care componentele și sistemele electronice nu sunt proiectate și testate pentru a rezista la aceste vibrații și șocuri, pot ceda prematur sau funcționa defectuos, ceea ce poate conduce la situații periculoase sau, în cel mai bun caz, la reparații costisitoare. Acum putem testa inclusiv sisteme de mari dimensiuni, care acoperă tot bordul vehiculului”, spune Ciprian Bleoju, Head of Qualification Laboratories Continental România.

Tipurile de solicitări mecanice, prin vibrații și șocuri sunt generate într-un mediu de laborator controlat, permițând inginerilor să evalueze durabilitatea și fiabilitatea componentelor electronice pentru automobile. În timpul testării prin vibrații cu ajutorul acestor echipamente de de ultimă generație, componentele sau sistemele electronice sunt montate pe o masă specială care aplică diferite frecvențe, amplitudini și direcții de vibrație. Acest lucru ajută la identificarea punctelor slabe în proiectarea sau fabricarea componentelor sau sistemelor electronice, cum ar fi conectori slăbiți, îmbinări fisurate sau structuri mecanice slabe.

Testele ajută specialiștii să optimizeze proiectarea componentelor și sistemelor electronice pentru a rezista mai bine la vibrațiile și șocurile din lumea reală. Prin testarea diferitelor variante de proiectare și materiale, inginerii pot identifica combinația optimă de factori care asigură durabilitatea și siguranța în folosire necesare pentru soluționarea problemei în cauză.

Continental este o companie de tehnologie atât prin amplitudinea proiectelor care modelează viitorul mobilității, cât și prin expertiza și capabilitățile pe care le oferă industriei. Întreg peisajul automotive trece printr-o schimbare majoră, iar noi punem accentul pe soluții creative, inovatoare, care conduc la noi tehnologii și produse. Însă acestea trebuie testate și retestate, verificate și reverificate până când avem certitudinea că prezența lor într-un vehicul înseamnă atât siguranță, cât și comfort pentru pasageri și participanții la trafic. Iar laboratoarele din România se asigură că toate aceste lucruri se întâmplă”, explică dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România și General Manager Continental Automotive Timișoara.

În cadrul QL, în urma verificărilor efectuate într-o paletă largă de laboratoare, compania oferă clienților date exacte și sigure, motiv pentru care investește în cele mai noi tehnologii și echipamente.

Departamentul nostru efectuează anual peste 3000 de teste de fiabilitate și 1500 de teste de compatibilitate electromagnetică (EMC), ce acoperă activitățile de calificare a peste 400 de proiecte Continental. Acreditările ISO/IEC 17025, pentru 19 metode de testare a fiabilitații climatice și 14 metode de EMC (compatibilitate electromagnetică), ne-au permis să efectuăm teste și pentru clienți externi, în domeniul naval (radare) sau industria aerospațială și putem să facem teste pentru orice companie din industria auto”, adaugă Ciprian Bleoju, Head of Qualification Laboratories Continental România. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.