Skip to main content

2.000 de spectatori la concertele Jazz At Lincoln Center cu Wynton Marsalis

Aproape 2.000 de spectatori s-au bucurat de cele două concerte exraordinare susținute de Jazz At Lincoln Center Orchestra Cu Wynton Marsalis!

Spectacolele au avut loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara, în 23 și 24 iunie. Cele două evenimente s-au desfășurat cu casa închisă.

În ambele seri, reacția publicului a fost copleșitoare pentru artișții invitați, care i-au răsplătit pe timișorenii prezenți în sală cu mai multe bisuri.

Vineri, 23 iunie, la concertul extraordinar de jazz, pe lângă stilul unic de interpretare cu care au cucerit auditoriul, membrii JLCO au creat o atmosferă degajată prin naturalețea interpetării, dar și prin intervențiile, uneori chiar cu umor ale lui Wynton Marsalis.

Concertul simfonic extraordinar din 24 iunie a fost dirijat de maestrul Cristian Măcelaru și a avut-o ca solistă pe excepționala violonistă britanică Nicola Benedetti, intens aclamată de public pentru fabuloasa interpretare a Concertului pentru vioară și orchestră, lucrare în primă audiție.

În final, membrii Jazz al Lincoln Center, Wynton Marsalis și Nicola Benedetti au fost invitați să semneze în Cartea de Aur a Filarmoncii Banatul Timișoara, continuând astfel tradiția reluată de maestrul Cristian Măcelaru, în 14 decembrie 2022.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.