Skip to main content

Bani de la Consiliul Județean pentru aparatură medicală, printr-o schemă de minimis! Șase spitale din Timiș primesc finanțare

Bani pentru spitale, de la Consiliul Județean. Se cumpără echipamente medicale noi în valoare de un milion de lei.

Vor beneficia de bani pentru aparatură spitale din Timișoara, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta.

Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2023. Banii nerambursabili acordați vor putea fi folosiți doar pentru achiziția de echipamente medicale.

Suma totală în acest an se ridică la un milion de lei și a fost împărțită, în baza unor proiecte depuse de către unitățile sanitare, după cum urmează:

  • Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia: 273.647,31 lei;
  • Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare: 179.925,43
  • Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara: 157.732,02
  • Spitalul Orășenesc Deta: 71.815,59
  • Spitalul Orășenesc Făget: 122.440,26
  • Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj: 194.439,39.

Cu toții ne dorim servicii medicale la standarde înalte deoarece sănătatea este lucrul cel mai de preț. Continuăm să sprijinim spitalele din județ, astfel încât timișenii din toate zonele județului să poată avea acces la servicii medicale de calitate, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Timișoara. Sunt convins că achiziția unor noi echipamente medicale este mai mult decât binevenită pentru aceste unități sanitare și sper să le fie de ajutor pacienților”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Finanțarea se face în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean Timiș. Spitalele vor trimite documentele justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea se va realiza pe bază de acte doveditoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.