Skip to main content

Contabilii ies în stradă! Ei sunt nemulțumiți de modificările fiscale, de e-TVA și e-Factura! Care sunt solicitările lor?

Se anunță un protest masiv al contabililor din România, împotriva introducerii sistemului e-TVA, un sistem de colectare electronică a TVA-ului.

Aceștia susțin că s-a creat un „haos în legislația fiscală” iar implementarea acestui sistem adaugă o povară suplimentară asupra firmelor, complicând procesele contabile și administrative.

Astfel că, luni, 8 iulie, contabilii vor ieși în stradă și vor protesta în fața Guvernului de la ora 8.30, nemulțumiți de modificările fiscale. Apoi vor pleca în marș spre sediul Ministerului de Finanțe din Piața Constituției, unde vor sta pâna la ora 13.30.

Acțiuni de protest vor avea loc și în mai multe orașe din țară. La Timișoara, contabilii vor protesta în fața Finanțelor timișene.

Scopul nostru principal este eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea. Mai mult, este vital ca vocea noastră să fie auzită și să participăm activ la masa negocierilor cu Ministerul de Finanțe. Dorim un dialog constructiv și implicarea noastră directă în procesul de luare a deciziilor care ne afectează viețile și afacerile. Acest protest nu este doar despre fiscalitate, ci despre dreptate și transparență în guvernare. Este despre a ne asigura că avem un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează viețile.”, susține Patronatul Antreprenorilor Contabili din România.

Protestatarii mai solicită și stabilirea unui calendar clar al modificărilor fiscale

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.