Skip to main content

Fosta arenă „Dacia” a ajuns în etapa solicitării autorizației de construcție! Iată facilitățile de care va dispune noua bază sportivă, după finalizare

După trei ani de la demararea proiectului pentru modernizarea bazei sportive din zona de nord a Timișoarei, fosta arenă “Dacia”, a fost depusă cererea pentru autorizația de construcție.

Până în acest moment au fost parcurse etapele studiului de fezabilitate, demolării tribunei, elaborării temei de proiectare și scoaterii la licitație a caietului de sarcini.

Anul trecut, patru firme s-au arătat interesate să realizeze proiectul tehnic şi execuţia propriu-zisă, iar câștigătoare a fost „Atelier Decumanus SRL”, ca și lider de asociere, dar și „Rogera Prest Com SRL”, ca și asociat. De asemenea, au fost alese și firme subcontractante: „Contact Plus SRL”, „Geotc CAD SRL”, „Calor Grup SRL” și „Construct Business Electric Team SRL”. 

Pentru demersul demolării construcției s-au ocupat timișorenii, care au elaborat proiectul și l-au donat Primăriei, conform viceprimarului Cosmin Tabără, iar demolarea efectivă s-a făcut cu Colterm.

„Proiectul a ajuns în această fază datorită muncii colegilor din primărie și susținerii instituțiilor avizatoare: ISU, APM, DSP, și celelalte care au înțeles necesitatea unui efort comun pentru a realiza ceva constructiv pentru oraș. Vreau să construim mereu mai mult pentru Timișoara! Orașul are nevoie de infrastructură și mă bucur că, în urma activității depuse, va câștiga o bază sportivă modernă, folosită de sportivi, elevi și timișoreni” transmite Cosmin Tabără.

Proiectul bazei sportive prevede amenajarea unui teren de fotbal, cu o suprafaţă sintetică şi dimensiuni conform reglementarilor FIFA, care va fi dotat cu o tabelă de marcaj.

Lângă terenul cu suprafaţă sintetică va fi amenajat un altul, cu suprafață de tartan, pentru baschet, dar vor fi realizate și patru culoare pentru atletism de 90 de metri, cu aceeași suprafață.

Totodată, proiectul include și amenajarea unei tribune de aproape 500 de locuri, a unei gropi de nisip, a unei zone pentru mișcare cu aparate sportive specifice. În plus, baza sportivă prevede și construirea unor camere tehnice și a unor vestiare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.