Skip to main content

Au început pregătirile pentru Forumul Internațional de Afaceri Timișoara 2025!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a început pregătirea celei de-a doua ediții a Forumului Internațional de Afaceri, eveniment premieră în sistemul cameral românesc și european, destinat stimulării și valorificării inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale.

Astfel, președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, se află în aceste zile în Germania, unde a avut o întâlnire cu noul Consul General al României la München, Miheia-Mălina Diculescu-Blebea, care a vizat în principal restabilirea unei colaborări inter-instituționale tradiționale și a unui parteneriat în vederea facilitării de către Consulatul General al României de contacte cu firme din landul Bavaria care să participe la ediția de anul viitor a Forumului Internațional de Afaceri.  

Totodată, CCIAT a propus organizarea cu sprijinul Consulatului a unui Parteneriat de Afaceri româno-german, la München, la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie 2024.  

După o prezentare a principalilor indicatori economici ai Județului Timiș și a locului economiei timișene în context național, președintele CCIAT a vorbit despre relațiile dezvoltate de Camera de Comerț cu entități din Germania, cu accent pe evenimentele organizate în regiunea bavareză cu sprijinul Consulatului General al României la München: vizite de lucru anuale în vederea stabilirii unei agende comune; misiuni economice anuale de vizitare a unor târguri sectoriale internaționale (IBA – cel mai mare târg international de tehnologie și produse de panificație și cofetărie și REAL EXPO – cel mai important târg de investiții imobiliare); participarea firmelor timișene la Săptămâna Economiei Românești și Forumul Economic Româno-German (9-12 octombrie 2018); întâlniri cu conducerea Centrului de Formare Profesională al Camerei de Meserii a Bavariei Inferioare și Palatinatului Superior din Regensburg privind colaborarea în domeniul învățământului profesional dual.

Propunerile de colaborare lansate de CCIAT au fost acceptate iar discuțiile concrete privind organizarea evenimentelor convenite vor începe după venirea la München a dr. Cristian Mateescu, în prezent consul la Consulatul General al României la Bonn și un vechi colaborator al CCIAT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.