Skip to main content

Care sunt provocările politicilor culturale moderne? Răspunsul, la evenimentul organizat de UVT şi Centrul Cultural Francez

Pe data de 4 octombrie, are loc la conferința „Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne”, care se va desfăşura la Institutul Francez din Timișoara.

Evenimentul este organizat de UVT și Insula 42, în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara şi deschide prima ediție a „Timișoara Ideas Fest”, un proiect de anvergură, dedicat ideilor și oamenilor care inspiră comunități.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Incendiu violent, la şcoală! Sute de copii şi profesori, evacuaţi

Conferința „Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne” este organizată în contextul în care practicile culturale au evoluat în Europa într-un ritm foarte rapid, mult mai rapid decât domeniul administrativ dedicat acestui câmp de activitate.

Unele dintre aceste practici s-au internaționalizat sau au devenit inter- și trans-disciplinare.

Prin contrast, administrațiile culturale nu au evoluat pe măsura dinamicii efervescenței creative și intelectuale a comunităților de artiști și producători de conținuturi culturale și, ca urmare, ele le oferă acestora un cadru încă puțin ofertant (legislativ, birocratic, organizatoric și chiar lingvistic), insuficient modernizat și adaptat.

 “Propunem, de aceea, lansarea ideii unui thinktank care să includă intelectuali, cercetători, profesori, operatori și antreprenori culturali și creatori, al cărui obiectiv să fie construirea unui spațiu critic de discuție avizată asupra dezvoltării și punerii în practică a politicilor culturale din România. Un asemenea grup poate să constituie, în timp, nucleul creării unui Observator regional de politici culturale, a cărui expertiză poate să contribuie în mod semnificativ la conturarea măsurilor de politici culturale inițiate în România sau poate sugera ce tip de măsuri ar trebui luate. Conferința „Cultura ca serviciu public: provocarea politicilor culturale moderne” este un prim pas necesar în atingerea acestui deziderat”, transmite UVT.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș, gazda Adunării Generale a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.