Skip to main content

Când scăpăm definitiv, de traficul greu din Timişoara? Umbrărescu îşi mobilizează muncitorii, pe Centura Sud a oraşului

La aproape un an de când au fost sistate, lucrările de execuţie a Centurii de Sud a Timişoarei vor fi reluate.

Este vorba despre şoseaua care va ocoli oraşul, pe următorul traseu: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin

Realizat în proporţie de numai 58,26%, şantierul va fi continuat de Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL a câștigat contractul în valoare de 383,84 milioane de lei (fără TVA).

Şoseaua va avea 25,69 de kilometri şi va fi gata, cel mai probabil în primăvara anului viitor, deşi constructorul are la dispoziţie 12 luni.

“A fost emis ordinul de începere pentru Centura Sud. Cei de la compania UMB, o companie românească, va începe luni, organizarea de şantier, iar în săptămânile următoare vor intra în forţă, aşa cum îi ştiţi. Termenul de execuţie este de 12 luni, dar eu sunt convins că va fi redus spre jumătate, la 7-8 luni maximum. Am această convingere” a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Primul contract pentru realizarea acestei şosele a fost încredinţat firmei Tirrena Scavi şi a avut o valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA.

Lucrările au început pe data de 25 martie 2020 şi trebuiau finalizate în 24 de luni.

Însă, până la sfârşitul anului 2022, constructorul a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 58,26%, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reziliat contractul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.