Skip to main content

El este „pâinea lui Dumnezeu”! Pompierul-erou, care salvează vieţi şi în timpul liber

Un biciclist a fost lovit în această dimineaţă de o maşină, iar cercetările efectuate de poliţişti arată că vina îi aparţine bărbatului care mergea pe două roţi.

Accidentul s-a petrecut în Deva, la intersecţia străzilor Iosif Vulcan şi Mihai Eminescu, unde a ajuns de urgenţă un echipaj medical.

Însă, până la sosirea salvatorilor, biciclistul grav rănit în urma impactului, a primit primul ajutor de la un pompier aflat în timpul liber.

„Colegii spun despre el că este un om ”pâinea lui Dumnezeu” și pe bună dreptate îl consideră așa. Căci Paul nu rămâne niciodată indiferent la necazurile celor din jurul său. Astăzi, la primele ore ale dimineții, a fost martorul unui eveniment rutier petrecut în Deva, în care un biciclist a fost accidentat de un autoturism. Imediat a oprit mașina și s-a îndreptat spre victima prăbușită pe șosea care acuza dureri mari la umăr și avea o plagă la cap. Bărbatul suferise și un atac de panică, însă Paul, după cinci ani în care a activat ca paramedic în cadrul SMURD Simeria, a știut cum trebuie să acționeze. L-a menținut pe bărbatul în vărstă de 30 de ani, nemișcat, sprijinindu-i capul și încercând să-l liniștească, până la sosirea echipajului medical”, scriu reprezentanţii ISU Hunedoara.

Paul nu este la prima acţiune de salvare. În urmă cu 5 ani, a salvat viața unui băiat de 16 ani care, în urma unui accident de motocicletă, se confrunta cu răni grave la cap, picioare și brațe.

Datorită intervenției rapide și eficiente a lui Paul, tânărul a supraviețuit, iar expertiza sa a făcut diferența dintre viață și moarte.

Într-un mesaj primit anul trecut, cu ocazia zilei sale de naștere, băiatul căruia i-a salvat viața i-a mulțumit lui Paul pentru curajul și compasiunea sa, recunoscând că fără el nu ar fi în viață.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.