Skip to main content

Blocaj pe drumul de la Sânandrei spre autostrada A1! Sorin Grindeanu reziliază contractul cu firma Todini

La aproape două luni de la ultimatul pe care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a dat firmei Todini Costruzioni Generali, nemulțumit de stadiul lucrărilor de pe șoseaua care va lega Timișoara de autostrada A1, prin zona localităţii Sânandrei, acesta anunță rezilierea contractului.

Grindeanu spunea încă din luna aprilie că ia în calcul această variantă, însă a mai așteptat, deoarece constructorul subcontractase unele lucrări și spera ca șantierul să avanseze.

Dar, pentru că lucrurile nu s-au pus în mișcare, ministrul Transporturilor a decis să încheie colaborarea cu italienii de la Todini și să caute o firmă mai serioasă care realizeze drumul către autostradă.

„Răbdarea a ajuns la capăt. Reziliem contractul. Modul în care au gestionat aceată lucrare nu poate fi acceptat. Au făcut progres, de la începutul anului, de 5-6%. E un lucru pe care nu-l pot accepta. Nu sunt adeptul rezilierilor de contracte, pentru că nu e treaba unui ministru să facă lucrul acesta. Dar, atunci când lucrurile nu merg, trebuie să iei decizii (…) S-a terminat! Reziliem contractul”, a declarat ministrul Transporturilor, prezent astăzi, la Timișoara.

Grindeanu spera ca în cel mul șase luni să poată fi organizată o nouă licitație, iar câștigătorul lucrării să își ia rolul în serios și să respecte termenii stabiliți.

Contractul cu Todini a fost semnat în ianuarie 2021, iar valoarea era de 189.571.920,62 de lei plus TVA.

Temenul de execuţie era de 6 luni pentru proiectare şi 18 luni (de la semnarea ordinului de începere) pentru lucrările propriu-zise, ceea ce înseamnă că drumul ar fi trebuit să fie gata în martie 2023.

Termenul a fost prelungit până la finalul anului, însă abia 25% dintre lucrări au fost executate.

Lucrările la drumul care ar urma să faciliteze accesul timişorenilor pe autostrada Nădlac-Deva are o lungime de 10 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens.

Va începe de la intersecția DN69 cu drumul spre Sânandrei iar viteza cu care se va circula va fi de 100 km/oră.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.