Skip to main content

Ai o maşină veche, de care vrei să scapi? Grăbeşte-te! Sunt ultimele zile în care poţi beneficia de progranul “Rabla local”

Până în 31 august 2023, ora 16:30, timișorenii se mai pot înscrie în Programul Rabla local privind casarea autovehiculelor uzate.

Până în prezent, au fost înregistrate 1058 de înscrieri, ceea ce situează Timișoara pe locul doi la nivel național, după numărul de autoturisme înscrise în program.

Primăria Timișoara a alocat buget pentru 4700 de vehicule.

Solicitanţii, persoane fizice cu domiciliul în Timișoara, se pot înscrie pe site-ul AFM, la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php

Primăria Municipiului Timișoara acordă consiliere cetățenilor care doresc să se înscrie în program și întâmpină dificultăți în parcurgerea procedurii de înscriere.

La Camera 12, persoanele interesate beneficiază de asistență în procesul de înregistrare și completare a documentației de înscriere. 

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicația AFM. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”).

Dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită.

În cadrul unui cont pot fi făcute înscrieri pentru un singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Stimulentul acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei și 2400 de lei din finanțarea alocată din Fondul pentru mediu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.