Skip to main content

Avalanşă de spectatori la concertul Jazz at Lincoln Center Orchestra cu Wynton Marsalis! Toate biletele au fost vândute

Interes uriaş pentru concertul extraordinar de jazz susținut de Jazz at Lincoln Center Orchestra cu Wynton Marsalis, pentru care au fost vândute toate biletele.

Este vorba despre concertul care va avea loc vineri, 23 iunie 2023, de la ora 19:00,  la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Orchestra, care cuprinde 15 dintre cei mai buni artiști de jazz de astăzi, este condusă de Wynton Marsalis, director general și artistic al Jazz at Lincoln Center. 

CITEŞTE ŞI: Oameni încarceraţi, după ce două maşini s-au ciocnit ciolent! A intervenit elicopterul SMURD

Ansamblul, unul remarcabil de versatil, interpretează un repertoriu vast, de la compoziții originale și lucrări comandate de Jazz at Lincoln Center, până la compoziții istorice rare și capodopere ale lui Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus și mulți alții.

JLCO a fost votată Best Big Band în sondajul anual DownBeat Readers’ Poll din 2013–2016.

În 2015, Jazz at Lincoln Center a anunțat lansarea Blue Engine Records, o nouă platformă prin care arhiva sa de concerte înregistrate este disponibilă publicului de jazz de pretutindeni.

Wynton Marsalis este directorul artistic și directorul „Jazz la Lincoln Center”, precum și un trompetist și compozitor de renume mondial.

Este, de asemenea, un profesor respectat la nivel internațional și ambasador al educației muzicale. A fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către reprezentanții a zeci universități și colegii din SUA. A scris șase cărți; cele mai recente sunt „Squeak, Rumble, Whomp! Whomp! Whomp!”, ilustrată de Paul Rogers și publicată de Candlewick Press în 2012, și „Moving to Higher Ground: How Jazz Can Change Your Life” (împreună cu Geoffrey C. Ward), publicată de Random House în 2008.

În 1997, Wynton Marsalis a devenit primul artist de jazz care a fost distins cu prestigiosul Premiu „Pulitzer” în muzică pentru oratoriul său „Blood on the Fields”, care a fost comandat de Jazz at Lincoln Center.

În 2001, a fost numit „Mesager al Păcii” de către Kofi Annan, Secretarul General al Națiunilor Unite, și a fost, de asemenea, desemnat Ambasador cultural în Statele Unite ale Americii de către Departamentul de Stat al SUA prin programul CultureConnect.

CITEŞTE ŞI: Începe seminarul „Evolutia protectiei consumatorilor in vremuri de criza”! Vezi aici programul complet al evenimentului organizat de CCIAT

Wynton Marsalis a jucat un rol esențial în concertul Higher Ground Hurricane Relief, produs de Jazz la Lincoln Center.

Evenimentul a strâns peste 3 milioane de dolari pentru Higher Ground Relief Fund pentru a ajuta muzicienii, organizațiile din industria muzicală și alte persoane și entități din zonele Greater New Orleans care au fost afectate de uraganul Katrina.

Cei care nu au mai prins un loc la evenimentul de vineri, mai au o şansă sâmbătă, când aceeaşi orchestră celebră va urca pe scena Filarmonicii, într-o altă formulă.

JAZZ AT LINCOLN CENTER va susţine un concert simfonic extraordinar, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijorul Cristian Măcelaru şi solista NICOLA BENEDETTI – vioară.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.