Skip to main content

Copil luat cu ambulanţa, din sala de examen! Ce alte incidente au fost în Timiş, la Evaluarea Naţională, în Timiş

Astăzi a avut loc a doua probă din cadrul Evaluării Naţionale, examenul pe care îl susţin absolvenţii de clasa a VIII-a.

În Timiş, s-au înscris 5.232 de elevi, însă la testul de astăzi, cel la matematică, au absentat 213 copii, iar unul a fost eliminat.

Este vorba despre unelev din Timişoara, de la Centrul de examen organizat la Școala Gimnazială nr. 30, care a intrat în sala de examen cu telefonul mobil, motiv pentru care a fost dat afară.

CITEŞTE ŞI: Avalanşă de spectatori la concertul Jazz at Lincoln Center Orchestra cu Wynton Marsalis! Toate biletele au fost vândute

Un alt incident s-a petrecut la Centrul organizat la Școala Gimnazială Mașloc, unde un copil a rămas nemişcat în bancă, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj medical.

„Din relatările președintelui comisiei de la Mașloc, am reținut că în timpul probei, elevul a aplecat capul pe masă și la insistențele asistenților, acesta nu a reacționat. A fost chemat președintele, s-a încercat de mai multe ori comunicarea cu minorul și pentru că acesta nu a dat niciun semn că i-ar auzi și că reacționează, s-a urmat imediat procedura de urgență și a fost solicitat prin 112, serviciul de ambulanță. Precizăm că punctul de ambulanță este în localitate și imediat a fost anunțată familia. Nu s-a solicitat subiect de rezervă, luându-se în considerare ceea ce a scris elevul până la acel moment. A fost opțiunea părinților/reprezentanților legali ai minorului”, explică inspectorul şcolar general, Aura Danielescu.

Mâine are loc ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale, cea la Limba Maternă.

CITEŞTE ŞI: Oameni încarceraţi, după ce două maşini s-au ciocnit ciolent! A intervenit elicopterul SMURD

Primele rezultate vor fi afişate pe data de 28 iunie, iar cei nemulţumiţi pot depune contestaţie, zilele de 28 si 29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 4 iulie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.