Ajutor! Salvați-mă din mâinile tatălui! Apelul unui copil care i-a mobilizat de urgență pe polițiști!
Polițiștii din vestul țării s-au mobilizat de urgență, după un apel care anunța că un copil este agresat de tatăl său.
Alarma a fost dată în municipiul Deva, de un bărbat de 47 de ani. Acesta a sunat la 112, după ce, la rândul său, a fost apelat de un copil, care i-a cerut ajutorul.
Fără a da prea multe detalii, micuțul i-a cerut bărbatului un număr de telefon de la Protecția Copilului, pentru că este agresat de tatăl său.
Când bărbatul i-a recomandat băiatului să sune la 112, tatăl acestuia a devenit agresiv verbal, iar apelul s-a întrerupt. Imediat după, bărbatul a anunțat poliția, care a trecut la cercetări.
Astfel că, la scurt timp, oamenii legii au dat de urma apelantului, stabilind că este vorba despre un copil de 11 ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, care a recunoscut că totul a fost o farsă, pusă la cale împreună cu prietenul său de 10 ani.
Totodată, polițiștii au luat legătura și cu tatăl băiatului, în vârstă de 35 de ani, care nu știa despre faptele fiului său, pentru a se asigura că nu este niciun pericol pentru copilul de 11 ani, stabilindu-se că, într-adevăr, totul a fost doar o alarmă falsă.
Acum, oamenii legii vor lua măsurile necesare în această situație, atrăgând atenția că astfel de apeluri false pot avea consecințe foarte grave.
„Părinții celor doi minori vor fi sancționați contravențional, pentru neluarea măsurilor de supraveghere ale minorilor. Deși în acest caz nu a fost apelat numărul de urgență 112, polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că apelurile false la 112 sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, aflați în locurile respective cât și întreaga comunitate.
Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității”, transmite IPJ Hunedoara.
Lasă un răspuns