Skip to main content

Agenţii economici din judeţ, informaţi despre aspectele legislative privind ocuparea forței de muncă, într-un seminar organizat de CCIAT

CCIA Timiș continuă seria sesiunilor de informare și instruire a agenților economici timișeni privind noutăți legislative în diferite domenii de activitate.

Astăzi a avut loc seminarul organizat în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş, având ca temă: Aspecte legislative privind ocuparea forței de muncă.

Noi considerăm acest seminar foarte important care cred ca va aduce un plus valoare business-ului din Timiş, datorită faptului ca fiecare firma mare, aia mici se mai descurca, fiecare firma mare duce lipsa forţei de muncă. De aceea sunt aici specialiştii. Am participat acum câteva zile la un eveniment organizat de Clubul Economic German şi Camera Romano-Germană, unde tot doamna director (nr. Roxana Kassai) era alături de o firma de recrutare şi cu firme cu capital german, foarte multe şi foarte mari, dar credeţi-mă că din punctul meu de vedere, dacă aş fi fost om de afaceri, m-aş fi dus înspre ce a explicat doamna director, şi nu în partea cealaltă, la firma de recrutare. Pentru ca este mai normal să recalifici un om sau să vezi dacă sunt posturi vacante, decât să aduci de la nu ştiu ce distanţă, să cazezi, şi aşa mai departe„, a spus Florica Chirita, directorul general al CCIAT.

Agenţii economici din judeţ au fost informaţi cu privire la locurile de muncă vacante, despre beneficiile pentru șomerii care se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de șomaj, despre subvențiile acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri aparținând unor grupuri țintă, greu integrabile pe piața muncii, importanța și beneficiile economiei sociale și exemple de bune practici, precum şi despre platforma PULS.

Cred ca este foarte important sa se intalneasca angajatorii cu institutiile publice si sa gaseasca o solutie si trebuie sa ne aplecam catre tineri, pentru ca sunt un potential de forta de munca foarte bun. Trebuie sa ii calificam. Avem nevoie de sprijinul firmelor sa ne spuna pe ce specializari au nevoie. La fel, am vrut sa le povestim putin despre ucenicie, care este o masura alternativa a invatamantului dual, ucenicia la locul de munca. La nivel national, anul trecut au fost 18.000 de contracte de ucenicie inregistrate. Prin programul european de ocupare ANOFM are alocati 90 de milioane de euro doar pe masurile acestea din bani europene pentru a sustine masurile active privind subventionarea locului de munca. Colegii mei pe care i-am adus astazi le vor raspunde angajatorilor cu mai multe detalii despre ucenicie, calificare la locul de munca. Este o masura care este remunerata cu 2250 de lei pe luna intre 6 si 36 de luni, deci chiar e o alternativa la forta de munca calificata. Mai avem masurile pentru angajarea tinerilor, pentru angajarea persoanelor peste 45 de ani. In fiecare luna semnam conventii ordonantari de plata pentru angajatorii care au venit la noi si au depus cereri, ii indrumam si ii sutinem in continuare„, a spus Roxana Kaşai, directorul AJOFM Timis.

Seminarul a avut loca astăzi în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara fost susținut de specialiști din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.