Skip to main content

Agenţii economici din judeţ, informaţi despre aspectele legislative privind ocuparea forței de muncă, într-un seminar organizat de CCIAT

CCIA Timiș continuă seria sesiunilor de informare și instruire a agenților economici timișeni privind noutăți legislative în diferite domenii de activitate.

Astăzi a avut loc seminarul organizat în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş, având ca temă: Aspecte legislative privind ocuparea forței de muncă.

Noi considerăm acest seminar foarte important care cred ca va aduce un plus valoare business-ului din Timiş, datorită faptului ca fiecare firma mare, aia mici se mai descurca, fiecare firma mare duce lipsa forţei de muncă. De aceea sunt aici specialiştii. Am participat acum câteva zile la un eveniment organizat de Clubul Economic German şi Camera Romano-Germană, unde tot doamna director (nr. Roxana Kassai) era alături de o firma de recrutare şi cu firme cu capital german, foarte multe şi foarte mari, dar credeţi-mă că din punctul meu de vedere, dacă aş fi fost om de afaceri, m-aş fi dus înspre ce a explicat doamna director, şi nu în partea cealaltă, la firma de recrutare. Pentru ca este mai normal să recalifici un om sau să vezi dacă sunt posturi vacante, decât să aduci de la nu ştiu ce distanţă, să cazezi, şi aşa mai departe„, a spus Florica Chirita, directorul general al CCIAT.

Agenţii economici din judeţ au fost informaţi cu privire la locurile de muncă vacante, despre beneficiile pentru șomerii care se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de șomaj, despre subvențiile acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri aparținând unor grupuri țintă, greu integrabile pe piața muncii, importanța și beneficiile economiei sociale și exemple de bune practici, precum şi despre platforma PULS.

Cred ca este foarte important sa se intalneasca angajatorii cu institutiile publice si sa gaseasca o solutie si trebuie sa ne aplecam catre tineri, pentru ca sunt un potential de forta de munca foarte bun. Trebuie sa ii calificam. Avem nevoie de sprijinul firmelor sa ne spuna pe ce specializari au nevoie. La fel, am vrut sa le povestim putin despre ucenicie, care este o masura alternativa a invatamantului dual, ucenicia la locul de munca. La nivel national, anul trecut au fost 18.000 de contracte de ucenicie inregistrate. Prin programul european de ocupare ANOFM are alocati 90 de milioane de euro doar pe masurile acestea din bani europene pentru a sustine masurile active privind subventionarea locului de munca. Colegii mei pe care i-am adus astazi le vor raspunde angajatorilor cu mai multe detalii despre ucenicie, calificare la locul de munca. Este o masura care este remunerata cu 2250 de lei pe luna intre 6 si 36 de luni, deci chiar e o alternativa la forta de munca calificata. Mai avem masurile pentru angajarea tinerilor, pentru angajarea persoanelor peste 45 de ani. In fiecare luna semnam conventii ordonantari de plata pentru angajatorii care au venit la noi si au depus cereri, ii indrumam si ii sutinem in continuare„, a spus Roxana Kaşai, directorul AJOFM Timis.

Seminarul a avut loca astăzi în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara fost susținut de specialiști din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.