Skip to main content

Agenţii economici din judeţ, informaţi despre aspectele legislative privind ocuparea forței de muncă, într-un seminar organizat de CCIAT

Paște Fericit!

CCIA Timiș continuă seria sesiunilor de informare și instruire a agenților economici timișeni privind noutăți legislative în diferite domenii de activitate.

Astăzi a avut loc seminarul organizat în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timiş, având ca temă: Aspecte legislative privind ocuparea forței de muncă.

Noi considerăm acest seminar foarte important care cred ca va aduce un plus valoare business-ului din Timiş, datorită faptului ca fiecare firma mare, aia mici se mai descurca, fiecare firma mare duce lipsa forţei de muncă. De aceea sunt aici specialiştii. Am participat acum câteva zile la un eveniment organizat de Clubul Economic German şi Camera Romano-Germană, unde tot doamna director (nr. Roxana Kassai) era alături de o firma de recrutare şi cu firme cu capital german, foarte multe şi foarte mari, dar credeţi-mă că din punctul meu de vedere, dacă aş fi fost om de afaceri, m-aş fi dus înspre ce a explicat doamna director, şi nu în partea cealaltă, la firma de recrutare. Pentru ca este mai normal să recalifici un om sau să vezi dacă sunt posturi vacante, decât să aduci de la nu ştiu ce distanţă, să cazezi, şi aşa mai departe„, a spus Florica Chirita, directorul general al CCIAT.

Agenţii economici din judeţ au fost informaţi cu privire la locurile de muncă vacante, despre beneficiile pentru șomerii care se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de șomaj, despre subvențiile acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri aparținând unor grupuri țintă, greu integrabile pe piața muncii, importanța și beneficiile economiei sociale și exemple de bune practici, precum şi despre platforma PULS.

Cred ca este foarte important sa se intalneasca angajatorii cu institutiile publice si sa gaseasca o solutie si trebuie sa ne aplecam catre tineri, pentru ca sunt un potential de forta de munca foarte bun. Trebuie sa ii calificam. Avem nevoie de sprijinul firmelor sa ne spuna pe ce specializari au nevoie. La fel, am vrut sa le povestim putin despre ucenicie, care este o masura alternativa a invatamantului dual, ucenicia la locul de munca. La nivel national, anul trecut au fost 18.000 de contracte de ucenicie inregistrate. Prin programul european de ocupare ANOFM are alocati 90 de milioane de euro doar pe masurile acestea din bani europene pentru a sustine masurile active privind subventionarea locului de munca. Colegii mei pe care i-am adus astazi le vor raspunde angajatorilor cu mai multe detalii despre ucenicie, calificare la locul de munca. Este o masura care este remunerata cu 2250 de lei pe luna intre 6 si 36 de luni, deci chiar e o alternativa la forta de munca calificata. Mai avem masurile pentru angajarea tinerilor, pentru angajarea persoanelor peste 45 de ani. In fiecare luna semnam conventii ordonantari de plata pentru angajatorii care au venit la noi si au depus cereri, ii indrumam si ii sutinem in continuare„, a spus Roxana Kaşai, directorul AJOFM Timis.

Seminarul a avut loca astăzi în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara fost susținut de specialiști din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Elevii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” din Timișoara au obținut rezultate spectaculoase la cel mai important concurs internațional de robotică pentru liceeni – FIRST Championship Houston 2025, desfășurat în perioada 16-19 aprilie în Houston, Texas, SUA.
Ministerul Apărării Naționale, prin Biroul informare-recrutare Timiș, prezintă oferta educațională a instituțiilor postliceale de învățământ militar și a celor universitare civile pentru formarea maiștrilor militari și a subofițerilor în anul universitar 2025-2026!
Timișorenii se mai pot bucura în perioada 21-23 aprilie, de ultimele zile ale Târgului de Paști! Organizatorii anunță ca va fi atmosferă de sărbătoare, spectacole speciale, concerte, operă și momente artistice de neuitat. Ca în fiecare an, Primăria Timișoara și Casa de Cultură îi invită pe cei mici la vânătoarea de ouă de ciocolată, devenită […]
Oul roșu este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite simboluri ale Paștelui, purtând cu el o încărcătură spirituală, dar și o bogată moștenire culturală.
Hristos a înviat! Noaptea de Înviere a adus lumină, liniște și bucurie în sufletele miilor de credincioși din Timișoara, care au participat la slujbele de Paște organizate în bisericile din tot orașul.
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, în această seară, pe Aeroportul din Timișoara, unde a fost întâmpinată de de mai mulți credincioși, chiar pe pistă.
Societatea de Transport Public Timișoara asigură transportul în comun, cu program extins, în această noapte, cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Paști.
Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara anunță că sumele alimentate pe tichetele sociale pe suport electronic, destinate sprijinirii cuplurilor mamă–nou-născut aflate în situații de vulnerabilitate, pot fi utilizate până la data de 31 mai.
Incident șocant, în această seară la Timișoara! O tânără de 19 ani s-a aruncat în gol de la etajul unu al unui bloc, după o ceartă cu iubitul.
RETIM Ecologic Service S.A., în parteneriat cu ADID Timiș, anunță începerea primei campanii trimestriale pentru colectarea deșeurilor textile, din Zona 1 Timișoara. Utilizatorii casnici pot folosi această oportunitate pentru a se debarasa legal și gratuit de deșeurile textile din gospodărie. Campania se desfășoară în perioada 22 aprilie – 30 iunie 2025, în localitățile: Timișoara, Dumbrăvița, […]