Adio, infecţiilor luate din spital! Proiect de 6 milioane de euro, la Spitalul CFR Timişoara

Investiţii uriaşe, la Spitalul CFR Timişoara, unde conducerea vrea să modernizeze saloanele, secţiile şi laboratoarele, cu bani europeni.

Este vorba despre un proiect de 30 de milioane de lei, pe care unitatea santară urmează să îl depună pentru finanţare prin PNRR.

CITEŞTE ŞI: Primăria caută firme care să se ocupe de cimitirele din Timişoara! Ce condiţii trebuie îndeplinite?

O component importantă a proiectului vizează eliminarea infecţiilor nosocomiale.

“Practic, vrem să înființăm mai multe saloane cu confort hotelier, încăperi prevăzute cu sisteme de presiune negativă, în care să fie internați pacienți având infecții cu Clostridium difficile, una dintre cele mai frecvente infecții ce pot fi dobândite intraspitalicesc, care provoacă o inflamație la nivelul colonului. Formele severe de boală pot duce la deces. De ce este nevoie de izolarea acestor pacienți? Pentru că transmiterea se poate face inclusiv prin folosirea în comun a unor obiecte contaminate. De aceea, având o structură funcțională de boli infecțioase pentru izolarea și tratarea pacienților cu o asemenea infecție, putem reduce riscul de transmitere a bacteriei și la alți pacienți internați”, explică Stela Iurciuc, managerul Spitalul Clinic CF Timișoara.

Proiectul prevede şi controlul biologic al aerului din blocul operator și din ATI şi modernizarea sălilor de operaţii şi a Secţiilor de Chirurgie, Gastroenterologie și Obstetrică-Ginecologie.

De asemenea, managerul unităţii sanitare vrea să doteze spitalul cu analizatoare automate sau semi-automate de identificare a micro-organismelor și de efectuare a antibiogramelor.

Totodată, vor fi cumpărate și echipamente automate de testare și de determinare a sensibilității la antibiotice.

CITEŞTE ŞI: Mănânci la festivalul gastronomic “La Pas” şi îţi astâmperi setea, cu apă de la Aquatim

În ceea ce priveşte achiziţia de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale, sunt prevăzute sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, de dezinfecție cu abur la presiune înaltă a suprafețelor, sisteme de sterilizare a echipamentelor de protecție și sisteme bazate pe tehnologii moderne cu plasmă pentru sterilizarea instrumentarului medical.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.