A fost desemnat câștigătorul pentru lucrările de proiectare și execuție a tronsonului lipsă de autostradă între Margina și Holdea!
CNAIR a desemnat câștigătorul pentru lucrările de proiectare și execuție a tronsonului de autostradă lipsă dintre Lugoj și Deva.
Tronsonul Margina – Holdea are aproape 10 kilometri, va avea două tuneluri pentru urși și va fi realizat cu fonduri prin PNRR.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat astăzi, că licitaţia a fost câştigată de unul dintre cei mai mari constructori români, compania UMB Spedition în asociere cu firmele Tehnostrade și SD&Construct și Euro-Asfalt. Valoarea contractului depăşeşte 1,8 miliarde de lei, fără TVA.
Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.
Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.
Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.
”O asociere de constructori români și bosniaci a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (9,13 km)! După semnarea contractului, asocierea va avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția propriu zisă a secțiunilor E și D ale lotului 2 din această autostradă. Suma de 1,82 miliarde de lei (fără TVA), asigurată prin PNRR, va fi folosită inclusiv pentru construcția a doua tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km (faimoasele „tuneluri pentru urși”). În cazul în care nu vor fi contestații, în 10 zile pot fi demarate procedurile pentru semnarea contractului”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.
Lasă un răspuns