Skip to main content

Protecţia consumatorilor, în dezbatere, la Timişoara! Zeci de agenţi economici, interesaţi de seminarul organizat de CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiş, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), SCA Piperea și Asociații și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, a organizat astăzi, seminarul „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”.

În perioade precum cea pe care o traversăm acum, cu războiul din Ucraina şi o rată ridicată a inflaţiei, există riscul apariției practicilor comerciale înșelătoare sau exploatarea consumatorilor vulnerabili.

CITEŞTE ŞI: Detalii îngrozitoare despre Dana Roba! Îi lipseşte o parte din craniu şi are ambele mâini în ghips

Prin urmare, autoritățile și organizațiile de protecție a consumatorilor pot intensifica monitorizarea și combaterea acestor practici prin intermediul campaniilor de informare, investigațiilor și sancțiunilor adecvate.

La seminarul organizat de CCIAT, zeci de agenti economici din judet au putut afla cele mai noi reglementari in domeniu.

„Acest eveniment se înscrie în programul anual de evenimente de informare a mediului de afaceri, a agenţilor economici, cu privire la modificările legislative care au loc, cu mare impact asupra activităţii acestora. Această conferinţă, cum îi spune şi numele, este o temă extrem de importantă şi de actualitate, are scopul de a preveni abaterile şi sancţiunile care rezultă din legislaţia în vigoare”, a declarat Mihaela Tomescu, director general CCIAT.

De asemenea, specialiştii în domeniul protecţiei consumatorilor au adus, în faţa agenţilor economici, informaţii relevante privind desfăşurarea corectă şi în bune condiţii a activităţii comerciale.

„Discutăm despre practicile comerciale incorecte, Legea 363, achiziţiile online, cu sfaturi practice, atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici, răspunderea pentru produsele defecte şi Ordinul 201, care a intrat în vigoare anul acesta, pe 15 martie şi se referă la ce trebuie să conţină meniurile din toate restaurantele, fast-food-urile şi aşa mai departe„, a spus Mihai Alin Gubandru, comisar şef adjunct al CJPC Timis.

CITEŞTE ŞI: Reacţia PSD Timiş, după ce Alin Nica a anunţat că va contesta în instanţă, o eventuală revocare din Consiliul Naţional de Integritate

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.