Skip to main content

Reacţia PSD Timiş, după ce Alin Nica a anunţat că va contesta în instanţă, o eventuală revocare din Consiliul Naţional de Integritate

Reprezentanţii PSD Timiş spun că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş duce o luptă surdă, cu duşmani imaginari.

Asta după de Alin Nica a anunţat că se va adresa instanţelor de judecată, în cazul în care va fi revocat din funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate, aşa cum cere Partidul Social Democrat, prin vocea deputatului Alfred Simonis, susţinut de USR.

CITEŞTE ŞI: Fritz se laudă cu munca altora! Anunţă triumfalist că rezolvă problema locurilor de parcare, printr-o investiţie făcută de Politehnica

Liderul CJT i-a acuzat pe reprezentanţii celor două partide că manipulează opinia publică în scopuri electorale.

„Astăzi, Alin Nica, în cadrul unei declarații de presă pe alocuri halucinante, vorbește despre jocuri politice menite să îl scoată din joc și despre moralitate. Da, el vorbește despre moralitate în timp ce este cercetat pentru conflicte de interese și fals în declarații de către ANI. Faptul că în Senat s-a încercat revocarea lui Nica din funcția de membru al CNI reprezintă, de fapt, normalitate, dar singurul care nu vede acest lucru este chiar președintele PNL Timiș, iar el se agață cu disperare de o funcție care, probabil speră domnul Nica, îl va salva. Moral ar fi, dacă tot a pomenit acest termen care îi este absolut străin, să demisioneze din Consiliul Național de Integritate și să evite un moment penibil, cum ar fi demiterea sa prin votul senatorilor”, se arată într-un comunicat transmis de PSD Timiş.

Declaraţiile lui Nica sunt catalogate de social democraţi ca fiind o reacţie nervoasă şi necontrolată, ca urmare a faptului că ANI a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să stabilească dacă preşedintele CJT a fost în conflict de interese şi dacă este vinovat de fals în declaraţii.

Social democraţii mai spun că în primă fază au evitat să îl atace pe Nica, bazându-se pe principiul de nevinovăţie, însă au aşteptat ca acesta să îşi dea demisia din Consiliul Naţional de Integritate.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, au ajuns în situaţia de a-l forţa să plece, propunând revocarea lui din funcţie.

“La vremea respectivă, plecând de la principiul prezumției de nevinovăție am evitat să luăm poziții publice, să cerem demisia lui Nica din funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș sau alte poziții pe care le ocupă. Însă, totul s-a schimbat în momentul în care Alin Nica a refuzat să plece din CNI fiind, din punctul nostru de vedere, într-un mare conflict de interese din moment ce are atribuții de control asupra unei instituții care îl cercetează (…) Lupta surdă a președintelui PNL Timiș, Alin Nica, cu dușmani imaginari a continuat astăzi, când șeful liberalilor a luat în colimator tot ce mișcă în jurul său: politicieni, instituții care îl cercetează, unele pentru care lucrează, oameni care îi fac plângeri și așa mai departe. Reacția nervoasă și necontrolată a lui Alin Nica vine ca urmare a unor cercetări în care este implicat și care au plecat de la sesizări ale Agenției Naționale de Integritate”, mai transmite PSD Timiş.

CITEŞTE ŞI: Metoda “şmenul” l-a lăsat pe angajatul unei săli de jocuri de noroc, fără 2.100 de lei! Recomandările poliţiştilor, ca să evitaţi astfel de situaţii

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.