Skip to main content

Alin Nica, încolţit din toate părţile! După PSD, şi USR iese la atac şi îl acuză că ţine cu dinţii de funcţia din Consiliul Naţional de Integritate

PSD şi USR i-au declarat război total preşedintelul Consiliului Judeţean Timiş, pe care îl vor plecat din Consiliul Naţional de Integritate, forul de supraveghere al Agenției Naționale de Integritate.

Dacă încercarea de zilele trecute de a-l revoca din funcţie, a fost sortită eşecului, USR-iştii sunt convinşi că vor reuşi să îl schimbe, în următoarea şedinţă a Senatului.

CITEŞTE ŞI: Protecţia consumatorilor, în dezbatere, la Timişoara! Zeci de agenţi economici, interesaţi de seminarul organizat de CCIAT

Înverşunarea lor este cu atât mai mare cu cât astăzi, Nica a acuzat cele două partide că fac un joc de imagine, cu scopul de a manipula opinia publică, în scop electoral.

Acum, conducerea USR Timiş consideră că refuzul lui Nica de a renunţa la calitatea de membru în Consiliul Naţional de Integritate, se răsfrânge negative asupra Agenţiei Naţionale de Integritate.

“Este imoral și lipsit de demnitate ca, în acest context, să te ții cu dinții de o funcție în forul de supraveghere al instituției care te cercetează și care a cerut organelor de anchetă să verifice existența unor fapte penale în legătură cu tine și cu subalternii tăi.  În baza acestui lucru, ușor de înțeles pentru oricine are un minimum de bun-simț, a acționat senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, atunci când a cerut plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi a ședinței Senatului de miercuri, 21 iunie 2023, cu un vot de revocare a lui Alin Nica din Consiliul Național de Integritate. În lipsa unei demisii din partea acestuia, Senatul este obligat să ia măsurile necesare pentru a proteja prestigiul său și al Agenției Naționale de Integritate.

Aroganța președintelui PNL Timiș, pe care a înfățișat-o în această dimineață, nu face decât să ridice mai multe semne de întrebare cu privire la infracțiunile la care face referire comunicatul Agenției Naționale de Integritate din 25 ianuarie 2023. De ce insistă să facă parte din organismul de supraveghere al agenției? Și cu ce scop?

Procedura de revocare va fi continuată la plenul următor al Senatului. Alin Nica nu poate să mai facă parte din Consiliul Național de Integritate. Nu cât timp există asemenea suspiciuni care planează asupra sa”, transmite USR Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.