Skip to main content

Alin Nica, încolţit din toate părţile! După PSD, şi USR iese la atac şi îl acuză că ţine cu dinţii de funcţia din Consiliul Naţional de Integritate

PSD şi USR i-au declarat război total preşedintelul Consiliului Judeţean Timiş, pe care îl vor plecat din Consiliul Naţional de Integritate, forul de supraveghere al Agenției Naționale de Integritate.

Dacă încercarea de zilele trecute de a-l revoca din funcţie, a fost sortită eşecului, USR-iştii sunt convinşi că vor reuşi să îl schimbe, în următoarea şedinţă a Senatului.

CITEŞTE ŞI: Protecţia consumatorilor, în dezbatere, la Timişoara! Zeci de agenţi economici, interesaţi de seminarul organizat de CCIAT

Înverşunarea lor este cu atât mai mare cu cât astăzi, Nica a acuzat cele două partide că fac un joc de imagine, cu scopul de a manipula opinia publică, în scop electoral.

Acum, conducerea USR Timiş consideră că refuzul lui Nica de a renunţa la calitatea de membru în Consiliul Naţional de Integritate, se răsfrânge negative asupra Agenţiei Naţionale de Integritate.

“Este imoral și lipsit de demnitate ca, în acest context, să te ții cu dinții de o funcție în forul de supraveghere al instituției care te cercetează și care a cerut organelor de anchetă să verifice existența unor fapte penale în legătură cu tine și cu subalternii tăi.  În baza acestui lucru, ușor de înțeles pentru oricine are un minimum de bun-simț, a acționat senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, atunci când a cerut plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi a ședinței Senatului de miercuri, 21 iunie 2023, cu un vot de revocare a lui Alin Nica din Consiliul Național de Integritate. În lipsa unei demisii din partea acestuia, Senatul este obligat să ia măsurile necesare pentru a proteja prestigiul său și al Agenției Naționale de Integritate.

Aroganța președintelui PNL Timiș, pe care a înfățișat-o în această dimineață, nu face decât să ridice mai multe semne de întrebare cu privire la infracțiunile la care face referire comunicatul Agenției Naționale de Integritate din 25 ianuarie 2023. De ce insistă să facă parte din organismul de supraveghere al agenției? Și cu ce scop?

Procedura de revocare va fi continuată la plenul următor al Senatului. Alin Nica nu poate să mai facă parte din Consiliul Național de Integritate. Nu cât timp există asemenea suspiciuni care planează asupra sa”, transmite USR Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.