Skip to main content

55 de milioane de euro, bani europeni, pentru eficientizarea energetică a blocurilor! Asociaţiile de proprietari nu trebuie să plătească nimic

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

Se finanțează activități precum: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe.

CITEŞTE ŞI: Circulația trenurilor, pusă în pericol după ce cablul care alimenta semnalele de intrare într-o stație CFR a fost furat!

Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest. Alocarea financiară este de 55,03 milioane euro.

Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:

5 milioane de euro – pentru primării de municipii reședință de județ;

2,5 milioane de euro – pentru primării de municipii;

1,5 milioane de euro – pentru primării de orașe.

Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru Asociația de proprietari.

Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului; și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din ITI Valea Jiului. Perioada de depunere a proiectelor este 26.04.2024 – 26.01.2025.

Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil aici.

Pentru informații suplimentare despre eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, doritorii pot contacta Biroul HelpDesk din cadrul ADR Vest la telefon 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

CITEŞTE ŞI: Alertă de botulism, la Timişoara! Opt copilaşi, internaţi în spital! Unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.