Skip to main content

Circulația trenurilor, pusă în pericol după ce cablul care alimenta semnalele de intrare într-o stație CFR a fost furat!

Polițiștii de la Transporturi Feroviare au început o anchetă după ce semnalele de intrare într-o stație CFR nu mai funcționau.

Incidentul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute în stația CFR Simeria, din județul Hunedoara. Polițiștii au descoperit că a fost furat un cablu în lungime de 45 de metri, care alimenta semnalul de intrare în stație.

Siguranța circulației feroviare a fost pusă în pericol însă, până la remedierea problemei, trenurile au circulat între CFR Simeria – Veche și Stația CFR Simeria pe cale liberă, pe bază de ordin de circulație.

La data de 24 ianuarie 2024, în jurul orei 20:00, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Simeria au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că, semnalele de intrare în Stația Căi Ferate Simeria dinspre Stația Căi Ferate Orăștie nu mai au control. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, în zona km. 471+500 de pe magistrala căi ferate 200, pe dubla I de cale ferată, în capătul dinspre Orăștie al Stației Căi Ferate Simeria, prin secționare cu un corp ascuțit – tăietor, a fost sustras un segment în lungime de 45 metri din cablul de alimentare a semnalului XO de intrare în Stația CFR Simeria, format din 33 fire din cupru a câte 1 mm în diametru fiecare”, transmite IPJ Hunedoara.

În urma cercetărilor, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Simeria au identificat doi bărbați, ca fiind autori ai furtului. Aceștia au 31, respectiv 32 ani, ambii din orașul Simeria, cunoscuți cu antecedente penale.

Totodată, Judecătoria Deva a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi bărbați, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugerea sau semnalizarea falsă, precum și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.