Skip to main content

Ziua polițiștilor de penitenciare, marcată printr-o serie de evenimente la organizate de Penitenciarul Timișoara!

Penitenciarul Timișoara marchează ”Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare” printr-o serie de evenimente derulate pe parcursul a 10 zile.

Conducerea Penitenciarului a prezentat activitatea instituției, dar și proiectele care sunt în desfășurare.

Dacă ar fi să facem o analiză, având în vedere că suntem la jumătatea anului, putem să spunem că un procent de peste 55 la sută dintre deținuții custodiați sunt implicați în activități productive. Media deținuților custodiați la începutul anului până în prezent este de 1.006 deținuți. Aș vrea să punctez și câteva aspecte la capitolul investiții, aici putem aminti că în acest am urmează să recepționăm proiectul tehnic pentru reabilitarea secțiilor 5 și 6, pe care va trebui să le reconstruim, iar până la finalul anului vom lansa execuția acestui obiectiv. De asemenea, un proiect cu care ne-am mândrit începe să prindă contur, e vorba despre reabilitarea secției exterioare de la Buziaș, luna aceasta a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, executantul a intrat în șantier și în momentul de față se lucrează la acest proiect de investiții. De asemenea continuă lucrările la ferma de ovine din Buziaș, la acest obiectiv termenul de finalizare este ianuarie 2025. Am pus accent pe eficientizarea consumului și folosirea energiei regenerabile, acum doi ani am instalat la secția exterioară din Plopi un sistem fotovoltaic, iar în momentul de față suntem în faza de studiu de fezabilitate pentru un sistem fotovoltaic pe care ne dorim să-l amplasăm în Buziaș”, spune Liviu Marica, directorul Penitenciarului Timișoara.

Penitenciarul Timișoara marchează în această perioadă Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare, care se sărbătorește în fiecare an, în data de 29 iunie.

În acest context, Penitenciarul Timișoara au organizat o serie de manifestări în perioada 20-29 iunie. Până acum au avut loc o competiție de minifotbal inter-instituțional, la care au participat pe lână angajații Penitenciarului și reprezentanți ai ISU Banat, IPJ Timiș, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul de Jandarmi Timiș, Garnizoana Timișoara și elevi ai Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Poliție Penitenciară Târgu Ocna.

În cursul zilei de ieri, în intervalul orar 10.00-12.00 a avut loc ”Ziua porților deschise”, eveniment care a adunat aproximativ 150 de persoane curioase.

Evenimentele continuă și în zilele următoare. Mâine va avea loc o ședință festivă în cadrul căreia vor avea loc depuneri de jurământ a personalului care a finalizat perioada de debut și avansări în grad înainte de termen pentru ofițeri și agenți. Vineri, 28 iunie, în incinta Penitenciarului va avea loc proiecția filmului documentar ”AMAR”, la care vor participa aproximativ 100 de deținuți.

Sâmbătă 29 iunie în Piața Operei, respectiv duminică, 30 iunie în incinta Iulius Garden din Iulius Town, polițiștii din penitenciare vor fi prezenți în intervalul 12.00 – 18.00, cu tehnica de autoapărare și mașinile de intervenție pentru a prezenta publicului specificul activității desfășurate într-o instituție penitenciară, precum și standuri de prezentare a ofertei educaționale și a instituțiilor care școlarizează viitori angajați ai sistemului.

Penitenciarul Timișoara este o unitate care este destinată pentru condamnați cu pedepse de până la 3 ani, clasificați în regim deschis, semi-deschis și arestați preventiv.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.