Skip to main content

Video: Veste bună pentru şoferi! Se circulă pe patru benzi spre autostradă, pe tronsonul Dumbrăviţa-Giarmata

Modernizarea tronsonului 2 al drumului care leagă Timişoara de autostrada A1, prin Dumbrăviţa, se apropie de final.

Este vorba despre sectorul de drum cuprins între Dumbrăviţa şi ieşirea pe autostradă, la care lucrările au fost reluate în primăvara acestui an, după rezilierea contractului cu Tehnocer.

Lucrările, în valoare de 58.499.264 lei plus TVA, sunt aproape gata, astfel că şoferii circulă deja pe două benzi spre şi dinspre autoastradă.

CITEŞTE ŞI: Ai terminat studiile și încă nu ți-ai găsit un job? AJOFM Timiș organizează o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți

Pe porțiunea dintre SOCAR – DN Centură Timișoara este așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți.

Pe sectorul DN Centură Timișoara-intersecția cu CF din Giarmata-Autostrada A1, au fost realizate în întregime straturile de anrobat bituminos și cel de legătură din binder, iar  stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată).

Breteaua de legătură cu autostrada A1 este realizată la nivel de strat de uzură, astfel că pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi

“Bretelele de legătură cu DN CT:

  • pe partea stângă sunt realizate la nivel de strat de legătură din binder, pe dreapta s-a trecut la stratul de uzură din MAS 16.

Sensurile giratorii:

  • cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912 sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj;
  • la sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu DNCT, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.

Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora. Lucrările vor fi terminate la timp, până la sfârșitul lunii! Progresul pe șantier este uimitor, în doar patru luni și jumătate am transformat un proiect cu probleme într-un exemplu de succes!”, anunţă Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

La pista de biciclete s-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de cca 7.000 m, s-a turnat stratul din beton pe o lungime de cca 3.100 m şi s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de cca 2.000 m.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.