Skip to main content

Percheziții la Primăria Giroc, într-un dosar de corupție! Arhitecta șefă, în vizorul anchetatorilor

Au fost percheziții astăzi la Primăria Giroc, la domiciliul arhitectei șede din cadrul instituției, dar și la firma pe care o deține aceasta.

Anchetatorii fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu, fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane.

Arhitecta șef, Cristina Babescu, deține o firma care se ocupă de întocmirea documentației pentru obținerea autorizației de construcție, pe care, mai apoi tot ea să aprobe și eliberarea autorizațiilor respective.

Astfel, polițiștii au descins în această dimineață la sediul Primăriei Giroc, la arhiva administrației locale, situată în spatele fostei unități militare de pe Calea Timișoarei, la domiciliul arhitectei-șefe, dar și la sediul societății comerciale SC Pas cu Pas Proiect SRL.

La data de 4.10.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice-I.P.J Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară la sediul unei instituții din Giroc, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul unei persoane fizice. Activitățile fac obiectul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane. Perchezițiile au fost efectuate în scopul identificării înscrisurilor privitoare la eliberarea unor autorizații de construire, susceptibile a fi false”, transmite IPJ Timiș.

În urma efectuării celor patru percheziții, au fost identificate și ridicate înscrisuri, precum și dispozitive electronice folosite la comunicarea și stocarea de date informatice, care pot constitui mijloace de probă în cauză.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.