Skip to main content

VIDEO: Suma uriaşă furată de o angajată a unei bănci, de la clienţi: 2,5 milioane de euro

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la trei adrese din judeţul Timiş, într-un dosar privind efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai aexact, în perioada 2010-2021, o angajată a unei agenţii bancare din Timişoara, a furat constant bani din conturile clienţilor.

CITEŞTE ŞI: Lucrările la Pasajul Solventul ar putea să fie accelerate, dacă se va obține finanțarea prin PNRR!

Se folosea de datele de indetificare ale acestora şi de dispozitivele de tip token sau digipass şi transfera diferite sume de bani.
În 11 ani, a efectuat 802 transferuri frauduloase, accesând în mod ilegal, conturile a 705 clienţi.

“De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, ar fi plăsmuit un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei”, transmite DIICOT.
În tot acest timp, femeia a fost ajutată de încă patru persoane, el mai probabil tot angajaţi ai băncii, care îi puneau la dispoziţie, datele conturilor unor clienţi.

În această modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Robu, la descinderile din Primărie: DNA să vină să îi ia!

Atât suspecta care efectua transferurile cât şi cei 4 complici ai ei au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DIICOT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.