Skip to main content

Video: Suma fabuloasă confiscată de la mafia jocurilor de noroc! Ce au mai găsit anchetatorii, la percheziţii?

Au fost luate primele măsuri în cazul interlopilor acuzaţi de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

După cele 123 de percheziţii de ieri, din mai multe judeţe, printre care şi Timişul, 40 de suspecţi au fost duşi la audieri.

PE ACEEAŞI TEMĂ: Video! Percheziţii de amploare, la zeci de interlopi acuzaţi că şantajau, sechestrau şi băteau clienţii sălilor de jocuri de noroc

24 dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, 7 au primit control judiciar, iar împotriva celorlaţi nu a fost luată nicio msură.

La percheziţii, oamenii legii găsit şi confiscat, peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și 2 cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, transmite DIICOT.

De asemenea, anchetatorii spun că indivizii au şantajat 16 persoane, cu scopul de a le determina să îşi închidă sălile de jocuri de noroc, pentru că le făcea concurenţă.

Cei şantajaţi erau forţaţi să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada clădirii în care îşi desfăşurau activitate, să renunțe la spațiile respective, dacă acestea erau închiriate şi chiar să renunţe la jobul lor, pentru a se angaja la sălile de jocuri deţinute sau controlate membrii grupării.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru biciclişti! Vor avea o pistă de 3 km, lângă Timişoara!

Printre victimele reţelei erau şi clienţi ai sălilor de jocuri de noroc.

Aceştia erau obligaţi să plătească diferite sume de bani, pe motiv că aveau datorii la firmele controlate de suspecţi, să renunțe la câștigurile obţinute din pariurile sportive sau să nu mai frecventeze niciodată anumite casinouri.

Alte persoane şantajate erau acuzate că au furat bani din incinta sălilor de jocuri de noroc şi erau puse să restituie aceste sume, sau să plătească reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate.

„Una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului. Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au distrus prin călcare cu piciorul. În ceea ce privește infracțiunea de favorizare a făptuitorului s-a reținut că, un inculpat, în calitate de avocat membru al Baroului Iași, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași – Serviciul Investigații Criminale și, invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat, ajutându-i pe aceștia să îngreuneze și împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia”, mai anunţă DIICOT.

30 de suspecţi vor fi duşi astăzi în faşa magistraţilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.