Skip to main content

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Părinţii copiilor care beneficiau de aceste servicii şi angajaţii spun că de vină este primarul USR, Horia Bugarin, care vrea să dea clădirii o altă destinaţie.

Tocmai de aceea a amânat, timp de aproape un an, depunerea documentelor necesare pentru o nouă avizare.

CITEŞTE ŞI: Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

“Copilul meu are nevoie de această cameră neurosenzorială. Acum îl duc la Cluj, unde mă costă, de fiecare dată, câte două mii de euro, pentru două săptămâni. Aş putea să îl duc aici, gratis, nu la 2-3 luni la Cluj, pentru că nu îmi permite buzunarul mai des. Aici, ar putea să facă în fiecare zi şi, automat, ar înregistra mai multe progrese din punct de vedere vizual, din punct de vedere ocupaţional, din toate punctele de vedere”, spune Nadia Ristin, mama unui copil cu dizabilităţi.

Sătui să aştepte o posibilă rezolvare, oamenii au mers să îi ceară socoteală primarului, dar au găsit uşa închisă.

Nici măcar prezenţa Alinei Sperlea, consilier local, nu i-a ajutat prea mult, discuţiile dintre protestatari şi angajaţii Primăriei purtându-se… la geam.

În cele din urmă, Bugarin a ieşit din primărie, dar nu a dat prea multe explicaţii.

“Nu trebuie să stea cu nicio teamă. Este trimisă toată documentaţia, am vorbit cu cei de la AJPIS, aşteptăm licenţierea provizorie şi, începând cu a doua zi, pot intra în Centru”, a declarat Horia Bugarin.

Problema este că nimeni nu mai crede ce spune primarul, care a demonstrat în ultimele 8 luni că nu îşi doreşte ca acest Centru să funcţioneze.

CITEŞTE ŞI: Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Atât el cât şi oamenii pe care I-a desmenat să se ocupe de avizarea locaţiei au pus beţe în roate.

“Releveul la care a lucrat această doamnă şi l-a depus, a fost înjumătăţit. Nu a coincis cu realul din Centrul de Zi, tocmai pentru a nu obţine licenţa. Pentru că ai o volumetrie în funcţie de care primeşti locurile pentru Centrul de Zi. În cazul nostru, capacitatea este pentru 26 de copii cu dizabilităţi şi 50 de copii cu nevoi sociale”, spune Alina Sperlea, consilier local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.