VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Părinţii copiilor care beneficiau de aceste servicii şi angajaţii spun că de vină este primarul USR, Horia Bugarin, care vrea să dea clădirii o altă destinaţie.

Tocmai de aceea a amânat, timp de aproape un an, depunerea documentelor necesare pentru o nouă avizare.

CITEŞTE ŞI: Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

“Copilul meu are nevoie de această cameră neurosenzorială. Acum îl duc la Cluj, unde mă costă, de fiecare dată, câte două mii de euro, pentru două săptămâni. Aş putea să îl duc aici, gratis, nu la 2-3 luni la Cluj, pentru că nu îmi permite buzunarul mai des. Aici, ar putea să facă în fiecare zi şi, automat, ar înregistra mai multe progrese din punct de vedere vizual, din punct de vedere ocupaţional, din toate punctele de vedere”, spune Nadia Ristin, mama unui copil cu dizabilităţi.

Sătui să aştepte o posibilă rezolvare, oamenii au mers să îi ceară socoteală primarului, dar au găsit uşa închisă.

Nici măcar prezenţa Alinei Sperlea, consilier local, nu i-a ajutat prea mult, discuţiile dintre protestatari şi angajaţii Primăriei purtându-se… la geam.

În cele din urmă, Bugarin a ieşit din primărie, dar nu a dat prea multe explicaţii.

“Nu trebuie să stea cu nicio teamă. Este trimisă toată documentaţia, am vorbit cu cei de la AJPIS, aşteptăm licenţierea provizorie şi, începând cu a doua zi, pot intra în Centru”, a declarat Horia Bugarin.

Problema este că nimeni nu mai crede ce spune primarul, care a demonstrat în ultimele 8 luni că nu îşi doreşte ca acest Centru să funcţioneze.

CITEŞTE ŞI: Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Atât el cât şi oamenii pe care I-a desmenat să se ocupe de avizarea locaţiei au pus beţe în roate.

“Releveul la care a lucrat această doamnă şi l-a depus, a fost înjumătăţit. Nu a coincis cu realul din Centrul de Zi, tocmai pentru a nu obţine licenţa. Pentru că ai o volumetrie în funcţie de care primeşti locurile pentru Centrul de Zi. În cazul nostru, capacitatea este pentru 26 de copii cu dizabilităţi şi 50 de copii cu nevoi sociale”, spune Alina Sperlea, consilier local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.