Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

În urmă cu câteva zile, Consiliul Județean Timiș anunța că a încredințat unei firme din Iași proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului din centrul orașului. Valoarea contractului se ridică la 300.000 de euro.

Reprezentanții USR spun însă că firma respectivă are un istoric discutabil. Mai exact, societatea a fost implicată într-un scandal, care a ajuns în justiție, fiind vorba despre un contract anterior, pentru care reprezentanții firmei au fost acuzați de înșelăciune și uz de fals în cazul unor lucrări vizând renovarea Palatului Copiilor din Vaslui. Instanța de judecată urmează să se pronunțe în acest caz în luna septembrie.

Parlamentari USR de Timiș, deputatul Nicu Fălcoi și senatorul Raoul Trifan, au luat atitudine în legătură cu acest demers al liderului CJT, Alin Nica, amândoi susținând că la mijloc este ceva putred, și care nu va ajuta cu nimic Castelul Huniade.

,,N-am deloc încredere în priceperea administrativă a dlui. Nica. Și, judecând după informațiile care-au tot apărut în ultima vreme, nu am încredere nici în buna sa credință. Nu puține au fost situațiile care ne-au dovedit că pălăria administrării județului îi este mult prea largă și-i cade uneori peste ochi așa de tare încât ajunge să ceară ajutor unor personaje cel puțin dubioase, controversate, așa cum a fost cazul cu priceputul facilitator de „business”-uri Cristian Birlic. Despre care-a declarat mai apoi, cu seninătate, sfidând evidențele, că nici măcar nu-l cunoaște (deși au fost surprinși stând împreună la masă). După ce a ratat finanțarea prin PNRR a lucrărilor de reabilitare pentru Castelul Huniade, tare n-aș vrea să auzim curând că se vor duce pe apa Sâmbetei (ori pe cine știe ce alte filiere!) și cei 1.5 milioane lei puși la bătaie pentru acest proiect tehnic. Este vorba, totuși, despre o firmă a cărei simplă căutare pe internet returnează rezultate îngrijorătoare”, spune deputatul Nicu Fălcoi.

Și senatorul USR, Raoul Trifan a vorbit despre riscurile majore ale acestei operațiuni derulate de Alin Nica pe banii contribuabililor timișeni.

,,Pare o veste bună, dar la o privire mai atentă putem vedea cu ochiul liber că sunt toate șansele să fie doar o nouă țeapă marca PNL Nica. Numele firmei contractate este legat de alte proiecte importante cu un istoric cel puțin dubios. Atât firma cât și conducerea sa au fost în trecut trimise în judecată pentru înșelăciune și uz de fals în legătură cu reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui, o poveste oarecum similară cu cea a renovării Castelului Huniade: lucrări începute în 2008 și nefinalizate nici după 10 ani, umflări de deviz și un monument care este în pericol să dispară din cauza afacerilor păguboase girate de politicieni dubioși. Oare cei din PNL Timiș nu știu să folosească o simplă căutare pe Google pentru a vedea pe mâna cui încredințează un proiect atât de important? E vorba de nepăsare, de „merge și așa”? Sau e vorba de altceva, mai insidios? Castelul Huniade are o istorie recentă tristă: este „în reparații” din 2006, au fost procese între constructor și CJ Timiș, iar lucrările efectuate au fost aproape inexistente. În timp, edificiul a suferit degradări suplimentare provocate de incapacitatea decidenților de a-l reabilita. Mă tem că acest simbol al istoriei Timișoarei va mai rămâne în paragină multă vreme de acum încolo. Viitorul nu pare să arate prea bine pentru Castelul Huniade, iar timișorenii își pot lua gândul de la speranța că acesta va putea fi vizitat în anul Capitalei Culturale Europene”, a spus Raoul Trifan.

Prin urmare, nu ne rămâne decât să tragem speranța că această afacere, care deja a început prost, nu se va sfârși la fel de prost, ca mai toate „investițiile” echipei lui Alin Nica derulate în cei doi ani de când acesta a devenit președintele Consiliului Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.