Skip to main content

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Locuitorii din Săcălaz cer demisia primarului, după ce acesta a săvârşit un nou abuz

Scandalurile se ţin lanţ în comuna Săcălaz, unde de fiecare dată, mărul discordiei în reprezintă abuzurile primarului, pentru care legea este făcută doar pentru a fi încălcată.

De câteva luni, singurul lui obiectiv pare a fi înlăturarea consilierilor care nu îi cântă în strună, iar pentru asta recurge la abuzuri.

Convoacă o dată la câteva zile, şedinţe de urgenţă pentru proiecte care, conform legii, suportă amânare, iar pe aleşii locali în anunţă cu doar câteva minute înainte.

Scopul lui este de a-i pune pe aceştia în imposibilitatea de a ajunge la şedinţă, iar în baza absenţelor consecutive, plănuieşte să îi excludă din Consiliul Local.

CITEŞTE ŞI: Mircea Geoană, la Timişoara, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii. Ce spune despre candidatura la preşedinţia României?

La cea mai recentă şedinţă, a schimbat planul: i-a convocat doar pe câţiva aleşi locali la o şedinţă de la care a absentat el.

Unul dintre consilieri, care s-a prezentat la întâlnire, deşi nu fusese invitat, a mers peste primar, să îi ceară socoteală.

L-a găsit în birou, alături de două doamne şi s-a izbit de o atitudine sfidătoare, taxată de viceprimarul comunei, într-o postare pe facebook.

“PROSTIE, INCOMPETENŢĂ SAU REA VOINŢĂ?

Trageţi dumneavoastră concluziile…

Priviţi cum ne tratează primarul! Ne-a invitat, doar pe 7 dintre noi, la o şedinţă de Consiliu Local, care ar fi trebuit să înceapă la ora 9:00. După jumătate de oră, în care am stat singuri în sala de şedinţe, unul dintre colegi mers la el în birou să vadă ce se întâmplă. Iată rezultatul…”, a scris viceprimarul Dumitru Boboi, pe facebook, alături de filmuleţul care redă ce s-a întâmplat în şedinţă.

Răspunsurile nu au întârziat să apară, iar cei mai mulţi dintre săcălezeni şi-au arătat revolta faţă de atitudinea primarului.

El cere respect,dar nu stie sa il dea. Asa tratezi colegi?!Asta este atitudine de primar?!! Daca se comporta cu alesii nostri(consilieri) la modul asta,atunci ce asteptari mai ai daca un om de rand merge la primarie sa isi rezolve o problema?!! Omul asta e deja o povara pentru Sacalaz”, a scris Nicoleta Mărcuţă.

„Abuz , peste abuz , peste abuz! Asta face domnul primar la cârma primăriei! Arogant , lipsit de respect , un om răzbunător – acestea nu sunt calitați, domnule primar .., sunt semne ca ar trebui sa părăsiți scaunul!”, este reaţia lui Răzvan Guler, la postarea viceprimarului.

“Ăştia sunt baroni pe tarlaua fraierilor, aşa vă trebuie că la patru anu nu alegeţi altul. Toţi sunt bătuţi în cuie când fură pentru 10 generaţii”, este mesajul Marinei Maria.

CITEŞTE ŞI: Tupeu maxim! Un bărbat a adus în ţară, o cantitate uriaşă de droguri, ascunsă într-un compresor

Faptul că situaţia din Săcălaz a scăpat de sub control este dovedită şi de prefectul judeţului, la care au ajuns nenumărate reclamaţii.

Tocmai de aceea, reprezentatntul Guvernului în teritoriu montorizează lucrurile şi anulează toate hotărârile adoptate ilegal, în şedinţele convocate discreţionar de Nicu Viorel.

“Am comunicat primarului din Săcălaz că nu voi tolera asemenea abordări, în special când consilierii riscă să îşi piardă mandatul ca urmare a mai mult de trei absențe repetate. Da, la mai mult de trei absențe consecutive într-un interval de trei luni, Consiliul Local poate vota încheierea mandatului consilierului absent. Noroc că hotărârile de Consiliu Local pot fi suspendate şi atacate în instanţă de prefect, ceea ce voi şi face în asemenea cazuri. Timişul nu e sat fără câini!”, anunţa prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, în urmă cu două săptămâni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.