Skip to main content

Scandalul diplomelor false de bacalaureat! Un student şi secretara unei universităţi private din Timişoara au ajuns în arest!

Au fost percheziţii, la Timişoara, la o universitate privată şi la mai multe persoane suspectate că falsificau diplome de bacalaureat, pe care le vindeau contra sumei de 2.000 de euro.

Documentele contrafăcute erau folosite de cei care nu au promovat examenul de maturitate, pentru a se înscrie la Facultatea de Informatică din cadrul unei universităţi private din oraşul de pe Bega.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Locuitorii din Săcălaz cer demisia primarului, după ce acesta a săvârşit un nou abuz

Cazul era de mai multă vreme în vizorul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, care au deschis un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

„În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile”, transmite IPJ Timiş.

După percheziţii, trei persoane au fost duse la audieri, iar două dintre ele, un bărbat în vârstă de 26 de ani și o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

Este vorba despre un student care şi-ar fi cumpărat o astfel de diplomă falsă şi secretara Facultăţii de Informatică, unde tânărul s-a înscrie cu ajutorul documentului contrafăcut.

Cei doi sunt acuzaţi de falsul material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

CITEŞTE ŞI: Mircea Geoană, la Timişoara, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii. Ce spune despre candidatura la preşedinţia României?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.