Skip to main content

Mircea Geoană, la Timişoara, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii. Ce spune despre candidatura la preşedinţia României?

Prezent la Timişoara, unde a participat la la festivitatea de absolvire a anului universitar de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii, secretarul general NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre viitorul României şi despre cum vede el, evoluţia ţării noastre.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi asumă o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Geoană a avut evitat un răspuns clar.

CITEŞTE ŞI: Tupeu maxim! Un bărbat a adus în ţară, o cantitate uriaşă de droguri, ascunsă într-un compresor

“Am o poziţie foarte importantă a NATO. Este absolut normal şi moral să mă concentrez asupra acestei poziţii foarte importante şi să îmi fac datoria, cât mai bine cu putinţă, până la finalul mandatului meu. Viitorul îl vom discuta la momentul potrivit”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general al NATO se declară însă încrezător în viitorul României, despre care spune că are un potenţial uriaş, care ar trebui să fie exploatat la maximum.

“Eu văd România ca o ţară de o imensă importanţă strategică pentru occident, pentru NATO, pentru Uniunea Europeană, văd o cotă de piaţă strategică pentru România, absolut excepţională, iar acest lucru mă bucură. Văd la noi, la NATO, tineri şi tinere din România, excepţional de bine apreciaţi şi care îşi fac treaba în mod excepţional. Eu văd România, cu optimism şi fără să ignorăm faptul că avem şi multe lucruri care nu funcţionează şi în zona politică, şi în zona politicilor, şi în multe zone socio-economice. Dar, România are un potenţial imens şi eu, din poziţia actuală, văd pentru România un viitor frumos, dacă vom reuşi să punem în valoare acest potenţial. Ar trebui să ne întoarcem la făuritorii ideii naţionale. Eu nu vreau să mă gândesc la cum au visat la o Românie unită, modernă, recuplată cu Occidentul, Școala Ardeleană sau pașoptiștii. Cred că erau în situație mult mai proastă decât acum, de asta uneori spun că mi se pare puțin ciudat ca în cel mai bun moment al istoriei naționale, în NATO, în UE, oameni liberi, în democrație, să fim uneori pătrunși de atât de multă dezamăgire și sentiment de abandon. Și probabil că este nevoie de retrezirea entuziasmului în jurul unui proiect, aducând oamenii cei mai buni, în locurile cele mai potrivite şi încercând să punem în valoare potențialul acestei țări. Fără schimbări în profunzime nu va fi posibil. De aceea sper și cred, și știu că și în această generație de lideri, ca și în generațiile anterioare, vom ști să profităm de acest moment foarte important. Cred că avem cu toții ambiția ca România să nu mai fie la periferia, ci în centrul Europei, dintr-o țară cu venituri medii să fie o țară dezvoltată și prosper”, a mai spus Mircea Geoană.

Înainte de ceremonia de absolvire din Parcul Rozelor, la care a fost prezent, Geoană a participat la o discuţie cu membrii Senatului Universităţii de Ştiinţele Vieţii, în cadrul căreia a abordat problema siguranţei alimentare.

“Am avut o discuţie strict legată de educaţie, în contextul acesta în care se află ţara noastră, din punct de vedere geostrategic, aspecte pe care noi le ştim foarte bine, corelate cu aspecte de securitate alimentară, pentru că universitatea noastră este foarte implicată în zona aceasta de educaţie, pentru că avem cercetare”, a spus rectorul USVT, Cosmin Popescu.

CITEŞTE ŞI: Veste extraordinară! Singurul spital public din vestul ţării, unde medicii pot depista cancerul, înainte de a se instala în organism

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.