Skip to main content

Mircea Geoană, la Timişoara, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii. Ce spune despre candidatura la preşedinţia României?

Prezent la Timişoara, unde a participat la la festivitatea de absolvire a anului universitar de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii, secretarul general NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre viitorul României şi despre cum vede el, evoluţia ţării noastre.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi asumă o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Geoană a avut evitat un răspuns clar.

CITEŞTE ŞI: Tupeu maxim! Un bărbat a adus în ţară, o cantitate uriaşă de droguri, ascunsă într-un compresor

“Am o poziţie foarte importantă a NATO. Este absolut normal şi moral să mă concentrez asupra acestei poziţii foarte importante şi să îmi fac datoria, cât mai bine cu putinţă, până la finalul mandatului meu. Viitorul îl vom discuta la momentul potrivit”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general al NATO se declară însă încrezător în viitorul României, despre care spune că are un potenţial uriaş, care ar trebui să fie exploatat la maximum.

“Eu văd România ca o ţară de o imensă importanţă strategică pentru occident, pentru NATO, pentru Uniunea Europeană, văd o cotă de piaţă strategică pentru România, absolut excepţională, iar acest lucru mă bucură. Văd la noi, la NATO, tineri şi tinere din România, excepţional de bine apreciaţi şi care îşi fac treaba în mod excepţional. Eu văd România, cu optimism şi fără să ignorăm faptul că avem şi multe lucruri care nu funcţionează şi în zona politică, şi în zona politicilor, şi în multe zone socio-economice. Dar, România are un potenţial imens şi eu, din poziţia actuală, văd pentru România un viitor frumos, dacă vom reuşi să punem în valoare acest potenţial. Ar trebui să ne întoarcem la făuritorii ideii naţionale. Eu nu vreau să mă gândesc la cum au visat la o Românie unită, modernă, recuplată cu Occidentul, Școala Ardeleană sau pașoptiștii. Cred că erau în situație mult mai proastă decât acum, de asta uneori spun că mi se pare puțin ciudat ca în cel mai bun moment al istoriei naționale, în NATO, în UE, oameni liberi, în democrație, să fim uneori pătrunși de atât de multă dezamăgire și sentiment de abandon. Și probabil că este nevoie de retrezirea entuziasmului în jurul unui proiect, aducând oamenii cei mai buni, în locurile cele mai potrivite şi încercând să punem în valoare potențialul acestei țări. Fără schimbări în profunzime nu va fi posibil. De aceea sper și cred, și știu că și în această generație de lideri, ca și în generațiile anterioare, vom ști să profităm de acest moment foarte important. Cred că avem cu toții ambiția ca România să nu mai fie la periferia, ci în centrul Europei, dintr-o țară cu venituri medii să fie o țară dezvoltată și prosper”, a mai spus Mircea Geoană.

Înainte de ceremonia de absolvire din Parcul Rozelor, la care a fost prezent, Geoană a participat la o discuţie cu membrii Senatului Universităţii de Ştiinţele Vieţii, în cadrul căreia a abordat problema siguranţei alimentare.

“Am avut o discuţie strict legată de educaţie, în contextul acesta în care se află ţara noastră, din punct de vedere geostrategic, aspecte pe care noi le ştim foarte bine, corelate cu aspecte de securitate alimentară, pentru că universitatea noastră este foarte implicată în zona aceasta de educaţie, pentru că avem cercetare”, a spus rectorul USVT, Cosmin Popescu.

CITEŞTE ŞI: Veste extraordinară! Singurul spital public din vestul ţării, unde medicii pot depista cancerul, înainte de a se instala în organism

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.