Skip to main content

VIDEO: Revoltă în Piaţa de Flori din Timişoara! Comercianţii îi cer socoteală directorului, pentru condiţiile care îi aduc la sapă de lemn

Comercianţii de flori din Piaţa 700 sunt revoltaţi din cauza condiţiilor improprii în care îşi desfăşoară activitate şi pentru care plătesc taxe de aproape o mie de euro, în fiecare lună.

Se plâng că iarna tremură de frig, iar vara se topesc de cald, iar temperaturile extreme le cauzează, pe lângă disconfort, şi pierderi uriaşe.

Spun că florile au nevoie de o temperatură de 15-20 de grade, iar în această perioadă, termometrele din piaţă arată peste 30 de grade şi încă nu au fost zile caniculare.

CITEŞTE ŞI: Spărgătorii de mașini care au terorizat o localitate întreagă de lângă Timișoara, au fost capturați de polițiști!

Revolta lor este cu atât mai mare cu cât conducerea SC Pieţe le ignoră toate problemele şi nu este îngăduitoare cu termenele de plată a taxelor.

“Avem o temperatură de 30 de grade, ne mor florile, nu avem condiţii. Am avea nevoie de o climă, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Cam 10-15 grade ar trebuie să fie. Să nu fie 30-40 de grade. Noaptea, dacă se închide şi hala, că nu ne mai lasă să ţinem uşile deschise, o să se facă o temperatură aici, de le găsim moarte, dimineaţa. De 60 de ani, de când e piaţa, nu a  fost aşa ceva, ca acum, cu noul director. Am mai întârziat cu plăţile, am mai plătit, ne-au înţeles directorii, că sunt condiţii de nimic. Am plătit cum am putut. Acum, am întârziat cu plata, ne-au trimis la executor. De unde să scoatem banii de chirii, când noi aruncăm tone de flori. De multe ori nu ne scoatem nici investiţia”, spune Nicolae Suraj, comerciant de flori.

Pe lângă taxele mari şi temperturi care le ucid florile, comercianţii se plâng şi de lipsa toaletelor şi a locurilor de parcare.

“Nu primim mai nimic. Primim flori moarte. Plătim 4.235 de lei, iar până acum plăteam 3.825 de lei. Ne nemulţumeşte faptul că nu avem loc de parcare, nu avem toalete, şi pentru asta plătim… curentul, în fiecare lună, că e vară, că e iarnă. La mine merge suflanta, dar vin clienţii şi nu au aer până le realizez un buchet”, spune revoltată Ramona Mircea, care se ocupă cu vânzarea de flori, de peste 20 de ani.

“Orice florărie este obligată să aibă toaletă şi loc de parcare, iar noi, pe lângă contractele astea, nu avem nimic. Nu avem toaletă, nu avem un loc de parcare… Este loc de parcare de 5 minute, pentru clienţi, dar pentru noi, care descărcăm marfa, nu există. Să ne spună domnul administrator al SC Pieţe şi Consiliul Municipal şi domnul Fritz, ce consumă masa asta, de s-a scumpit?”, întreabă Maria Darvaşi, comerciant în Piaţa 700.

Oamenii reclamă şi atitudinea sfidătoare a şefilor de la SC Pieţe, care fie nu îi ascultă, fie le pun beţe în roate.

“Mă nemulţumesc toate condiţiile şi hărţuiala asta, lună de lună, de parcă nu ştiu ce facem noi aici. Ba că semnează aia, ba că semnează aia… atâtea semnături… Nu am semnat în 27 de ani de piaţă, cât am semnat în ultimii doi ani. Semnăm tot felul de hârtii, de acte adiţionale, tot felul de nimicuri. Eu ştiu că un contract începe la la data de… şi se respectă până la data de… Când îl modifici, îl accepţi sau nu-l accepţi. Plus clauza unilaterală. Au acordul să schimbe, când vor ei, datele contractului. Cum există aşa ceva?”, spune revoltat, un alt comerciant din Piaţa de Flori,  Mirel Muscalu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.