Skip to main content

VIDEO: Revoltă în Piaţa de Flori din Timişoara! Comercianţii îi cer socoteală directorului, pentru condiţiile care îi aduc la sapă de lemn

Comercianţii de flori din Piaţa 700 sunt revoltaţi din cauza condiţiilor improprii în care îşi desfăşoară activitate şi pentru care plătesc taxe de aproape o mie de euro, în fiecare lună.

Se plâng că iarna tremură de frig, iar vara se topesc de cald, iar temperaturile extreme le cauzează, pe lângă disconfort, şi pierderi uriaşe.

Spun că florile au nevoie de o temperatură de 15-20 de grade, iar în această perioadă, termometrele din piaţă arată peste 30 de grade şi încă nu au fost zile caniculare.

CITEŞTE ŞI: Spărgătorii de mașini care au terorizat o localitate întreagă de lângă Timișoara, au fost capturați de polițiști!

Revolta lor este cu atât mai mare cu cât conducerea SC Pieţe le ignoră toate problemele şi nu este îngăduitoare cu termenele de plată a taxelor.

“Avem o temperatură de 30 de grade, ne mor florile, nu avem condiţii. Am avea nevoie de o climă, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Cam 10-15 grade ar trebuie să fie. Să nu fie 30-40 de grade. Noaptea, dacă se închide şi hala, că nu ne mai lasă să ţinem uşile deschise, o să se facă o temperatură aici, de le găsim moarte, dimineaţa. De 60 de ani, de când e piaţa, nu a  fost aşa ceva, ca acum, cu noul director. Am mai întârziat cu plăţile, am mai plătit, ne-au înţeles directorii, că sunt condiţii de nimic. Am plătit cum am putut. Acum, am întârziat cu plata, ne-au trimis la executor. De unde să scoatem banii de chirii, când noi aruncăm tone de flori. De multe ori nu ne scoatem nici investiţia”, spune Nicolae Suraj, comerciant de flori.

Pe lângă taxele mari şi temperturi care le ucid florile, comercianţii se plâng şi de lipsa toaletelor şi a locurilor de parcare.

“Nu primim mai nimic. Primim flori moarte. Plătim 4.235 de lei, iar până acum plăteam 3.825 de lei. Ne nemulţumeşte faptul că nu avem loc de parcare, nu avem toalete, şi pentru asta plătim… curentul, în fiecare lună, că e vară, că e iarnă. La mine merge suflanta, dar vin clienţii şi nu au aer până le realizez un buchet”, spune revoltată Ramona Mircea, care se ocupă cu vânzarea de flori, de peste 20 de ani.

“Orice florărie este obligată să aibă toaletă şi loc de parcare, iar noi, pe lângă contractele astea, nu avem nimic. Nu avem toaletă, nu avem un loc de parcare… Este loc de parcare de 5 minute, pentru clienţi, dar pentru noi, care descărcăm marfa, nu există. Să ne spună domnul administrator al SC Pieţe şi Consiliul Municipal şi domnul Fritz, ce consumă masa asta, de s-a scumpit?”, întreabă Maria Darvaşi, comerciant în Piaţa 700.

Oamenii reclamă şi atitudinea sfidătoare a şefilor de la SC Pieţe, care fie nu îi ascultă, fie le pun beţe în roate.

“Mă nemulţumesc toate condiţiile şi hărţuiala asta, lună de lună, de parcă nu ştiu ce facem noi aici. Ba că semnează aia, ba că semnează aia… atâtea semnături… Nu am semnat în 27 de ani de piaţă, cât am semnat în ultimii doi ani. Semnăm tot felul de hârtii, de acte adiţionale, tot felul de nimicuri. Eu ştiu că un contract începe la la data de… şi se respectă până la data de… Când îl modifici, îl accepţi sau nu-l accepţi. Plus clauza unilaterală. Au acordul să schimbe, când vor ei, datele contractului. Cum există aşa ceva?”, spune revoltat, un alt comerciant din Piaţa de Flori,  Mirel Muscalu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Vești excelente pentru șoferii care tranzitează sectorul de drum Coșava – Margina de pe DN68A! Începând de astăzi se circulă fără restricții, după ce în ultima lună s-au făcut lucrări de reasfaltare.
Timișorenii au așteptat mai bine de un an ca toate noile mijloace de transport în comun să iasă pe traseu, din cauză că municipalitatea a amânat prea mult licitația pentru instalarea mai multor stații de încărcare rapidă, implicit a montării acestora.
Construirea noului stadion din Timişoara a intrat în linie dreaptă, anunţă preşedintele ales al CJT, Alfred Simonis, care explică, pas cu pas, ce etape mai trebuie parcurse pentru realizarea investiţiei.
S-a dat alarma, în toiul nopţii, când un bărbat din judeţul Timiş şi-a găsit fiul, într-o baltă de sânge, pe un câmp, la câţiva kilometri distanţă de casă.
Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.