Skip to main content

Video: Război împotriva taxei pentru maşinile de mare tonaj, din Timişoara! Roxana Iliescu vrea reglementarea situaţiei

În Timişoara, pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de peste 3,5 tone, în zona restricţionată, trebuie achitată o sumă cuprinsă între 50 şi 600 de lei/zi, în funcţie de tonaj.

Erau scutite de la această plată firmele de utilitate publică şi cele care derulează lucrări pentru Primărie.

CITEŞTE ŞI: Fosta şefă DSP Timiş, votată preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din Timişoara

Însă, în luna iulie, instanţa de judecată a anulat aceste excepţii, astfel că până şi societăţile din subordinea Consiliului Local sunt bune de plată.

“Aquatim, Societatea de Drumuri Municipale, STPT sau Brantner, care nu este o societate în subordiea primăriei, dar care prestează un serviciu de interes public local pentru primărie, cel de salubrizare. Toate aceste societăţi aveau obţinute autorizaţii, în baza cărora aveau acces gratuit, aşa cum este şi firesc(…) Acum suntem într-o situaţie extrem de delicate şi nu doar cu societăţile despre care vorbeam ci şi cu antreprenorii care realizează lucrări la obiective al căror beneficiar este Municipiul Timişoara, tot ce înseamnă drumuri, şcoli, grădiniţe, cinematografe, centre culturale…”, a explicat consilierul local Roxana Iliescu, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Situaţia le crează probleme şi antreprenorilor, care nu pot estima costurile finale ale lucrărilor, şi timişorenilor de rând, pentru că plata acestor taxe creşte tarifele plătite de consumatorul final.

Acum, Roxana Iliescu vrea să reglementeze această situaţie, astfel încât firmele de utilitate publică şi cele care prestează lucrări pentru Primărie să aibă gratuitate.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.