Skip to main content

Video: Război împotriva taxei pentru maşinile de mare tonaj, din Timişoara! Roxana Iliescu vrea reglementarea situaţiei

În Timişoara, pentru accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de peste 3,5 tone, în zona restricţionată, trebuie achitată o sumă cuprinsă între 50 şi 600 de lei/zi, în funcţie de tonaj.

Erau scutite de la această plată firmele de utilitate publică şi cele care derulează lucrări pentru Primărie.

CITEŞTE ŞI: Fosta şefă DSP Timiş, votată preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale din Timişoara

Însă, în luna iulie, instanţa de judecată a anulat aceste excepţii, astfel că până şi societăţile din subordinea Consiliului Local sunt bune de plată.

“Aquatim, Societatea de Drumuri Municipale, STPT sau Brantner, care nu este o societate în subordiea primăriei, dar care prestează un serviciu de interes public local pentru primărie, cel de salubrizare. Toate aceste societăţi aveau obţinute autorizaţii, în baza cărora aveau acces gratuit, aşa cum este şi firesc(…) Acum suntem într-o situaţie extrem de delicate şi nu doar cu societăţile despre care vorbeam ci şi cu antreprenorii care realizează lucrări la obiective al căror beneficiar este Municipiul Timişoara, tot ce înseamnă drumuri, şcoli, grădiniţe, cinematografe, centre culturale…”, a explicat consilierul local Roxana Iliescu, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Situaţia le crează probleme şi antreprenorilor, care nu pot estima costurile finale ale lucrărilor, şi timişorenilor de rând, pentru că plata acestor taxe creşte tarifele plătite de consumatorul final.

Acum, Roxana Iliescu vrea să reglementeze această situaţie, astfel încât firmele de utilitate publică şi cele care prestează lucrări pentru Primărie să aibă gratuitate.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.