Skip to main content

Video: Raul Olajos, fostul partener de alianţă a lui Fritz, despre petiţia împotriva mafiei imobiliare: Vom linşa oameni? Vom judeca în piaţa publică?

Petiţia iniţiată de USR pentru susţinerea primarului Timişoarei, în “lupta pentru reîntregirea patrimoniului oraşului” este aspru criticat de Raul Olajos, care a fost exclus din USR tocmai pentru că spunea lucrurilor de nume.

De această dată, Olajos atacă demersul privind strângerea de semnături despre care spune că îl duce cu gândul spre o zonă bolşevică şi care este menit doar să stârnească emoţie.

Aşa cum anunţa şi Sursa de Vest, o listă cu semnături pentru rezolvarea unor probleme de patrimoniu, pentru tranşarea cărora sunt necesare sentinţe judecătoreşti, nu are nicio valoare administrative.

Politic însă, câştigul ar fi dublu: atragerea de simpatie, pentru că timişorenii rezonează cu subiectul recuperării clădirilor care au ajuns la clanurile de rromi şi întocmirea unei baze de date utile în campania electorală.

Raul Olajos merge mai departe şi spune că demersul are şi rolul de a masca eşecurile administraţiei Fritz, care nu a reuşit să bifeze niciuna dintre promisiunile din 2020.

“O erijare de acest gen mă duce cu gândul spre o zonă bolşevică sută la sută, cu toată conştiinţa termenilor. Nu-mi place deloc cum sună o astfel de abordare şi e clar că e un demers menit să genereze emoţie. Obiectivul acestui partid este unul singur şi nu este acela de a livra realizări foarte concrete şi de modernizare, aşa cum a promis în capitole întregi, de la mobilitate, până la eficientizarea subordonatelor, la îmbunătăţirea serviciilor publice şi echilibrarea bugetară şi digitalizarea integrală, dacă se poate, de pe mobil, a administraţiei, ci de a câştiga voturi, simpatie şi de a justifica incapacităţile de a livra”, a spus Raul Olajos, la Sursa de Vest fără Filtru.

Şi, pentru că USR face referire şi la ameninţările pe care le-ar fi primit Dominic Fritz, dar pentru care nu există nicio reclamaţie, Olajos atinge şi acest subiect.

Spune că petiţia are rolul de a genera un val de emoţie şi simpatie, şi care nu poate avea niciun rezultat palpabil.

În contextul în care o clădire nu poate fi trecută în patrimoniul primăriei, în baza unor semnături, Olajos întreabă retoric, dacă petiţia va duce la o revoluţie sau chiar la o linşare a oamenilor, în piaţa publică.

“În ceea ce priveşte ameninţările, eu, la baza, sunt expert judiciar şi am făcut expertize judiciare la viaţa mea şi în dosare penale şi ştiu foarte bine ce înseamnă să lupţi concret pentru legalitatea unor acţiuni. Dar, asta nu se face nici în piaţa publică, nici printr-o victimizare. Când e ostentativ, experienţa şi bunul simţ mă învăţă să am rezerve şi să văd că e foarte multă propagandă şi prea puţin conţinut. Este un demers care targhetează dincolo de portdrapelul dreptăţii, targhetează emoţie şi, probabil, raliere politică. Ce se va întâmpla? Să zicem că sunt 10 mii, sau 20 de mii , sau chiar 50 de mii de semnături. Concret, ce se va întâmpla operaţional, dacă primarul stă pe 50 de mii de semnături, în timp ce el nu face altceva decât acţionează în spiritual Codului Admistrativ, în tot ce ţine de construcţii, demolări, etc, pe care legea te obliăe să le faci, dacă nu există documentaţie. Se va întâmpla o revoluţie? Încerc să îmi las imaginaţia să zboare. Ce se întâmplă cu această susţinere publică? Vom linşa oameni? Vom judeca în piaţa publică, fără să mai apelăm la instanţe? Nu ştiu care e miza, de fapt, în afară de emoţie şi de victimizare”, a mai spus Olajos, la Sursa de Vest fără Filtru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.