Skip to main content

Video: Protest al taximetriştilor, la Timişoara! Operatorii sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de ridesharing

Aproximativ 200 de taximetrişti din Timişoara s-au adunat în această dimineaţă în Parcarea Heaven din zona Stadionului Dan Păltinişanu, pentru a protesta faţă de firmele de transport alternativ.

Mai exact, ei sunt revoltaţi pentru că legea după care funcţionează firmele de ridesharing este mai permisivă decât cea pe care trebuie să o respecte ei, iar asta duce la o concurenţă neloială.

CITEŞTE ŞI: Cicliștii echipei UVT-Devron West Cycling Team urcă pe podiumul de premiere la Ziridava Road Race 2023

De la stadion, taximetriştii au pornit în coloană, prin oraş, str. Diaconu Coresi – Aleea Sportivilor, – str. Michelangelo-bv. Pârvan – Primărie – Prefectură – str. Filipescu – bv. Take Ionescu – Parcare Aqua Arena.

Au circulat cu viteză redusă şi au claxonat, în încercarea de a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care sunt.

Taximetriştii spun că firmele de transport alternativ au funcţionat ilegal, pe o perioadă de 5 ani, când situaţia lor nu era clar reglementată şi astfel cu prejudiciat bugetul României cu câteva miliarde de euro, prin neplata taxelor şi impozitelor.

Acum, aceleaşi firme practică tarife de dumping pentru a distruge activitatea de taximetrie, iar de cele mai multe ori preţurile practicate sunt înşelătoare.

De asemenea, taximetriştii acuză firmele de transport alternativ că cele mai multe maşini au case de marcat, iar legea le permite să aibă un număr nelimitat de autoturisme, în timp ce taximetriştii sunt obligaţi să se limiteze la 5 maşini/1.000 de locuitori.

CITEŞTE ŞI: Explozie într-un apartament, cauzată de o bicicletă electrică! Deflagraţia a fost urmată de un incendiu violent

O altă discriminare pe care o reclamă taximetriştii este cea legată de vechimea maşinii.

În timp ce ei trebuie să aibă autoturisme mai noi de 10 ani, firmele de transport alternativ pot circula cu maşini de până la ani, care nu sunt în proprietatea lor şi care pot fi înmatriculate în orice judeţ.

Prooteste similare celui din Tikmişoara au fost în alte 29 de oraşe mari ale ţării precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Iași, Arad, București sau Ploiești.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.