Skip to main content

Video: Protest al taximetriştilor, la Timişoara! Operatorii sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de ridesharing

Aproximativ 200 de taximetrişti din Timişoara s-au adunat în această dimineaţă în Parcarea Heaven din zona Stadionului Dan Păltinişanu, pentru a protesta faţă de firmele de transport alternativ.

Mai exact, ei sunt revoltaţi pentru că legea după care funcţionează firmele de ridesharing este mai permisivă decât cea pe care trebuie să o respecte ei, iar asta duce la o concurenţă neloială.

CITEŞTE ŞI: Cicliștii echipei UVT-Devron West Cycling Team urcă pe podiumul de premiere la Ziridava Road Race 2023

De la stadion, taximetriştii au pornit în coloană, prin oraş, str. Diaconu Coresi – Aleea Sportivilor, – str. Michelangelo-bv. Pârvan – Primărie – Prefectură – str. Filipescu – bv. Take Ionescu – Parcare Aqua Arena.

Au circulat cu viteză redusă şi au claxonat, în încercarea de a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care sunt.

Taximetriştii spun că firmele de transport alternativ au funcţionat ilegal, pe o perioadă de 5 ani, când situaţia lor nu era clar reglementată şi astfel cu prejudiciat bugetul României cu câteva miliarde de euro, prin neplata taxelor şi impozitelor.

Acum, aceleaşi firme practică tarife de dumping pentru a distruge activitatea de taximetrie, iar de cele mai multe ori preţurile practicate sunt înşelătoare.

De asemenea, taximetriştii acuză firmele de transport alternativ că cele mai multe maşini au case de marcat, iar legea le permite să aibă un număr nelimitat de autoturisme, în timp ce taximetriştii sunt obligaţi să se limiteze la 5 maşini/1.000 de locuitori.

CITEŞTE ŞI: Explozie într-un apartament, cauzată de o bicicletă electrică! Deflagraţia a fost urmată de un incendiu violent

O altă discriminare pe care o reclamă taximetriştii este cea legată de vechimea maşinii.

În timp ce ei trebuie să aibă autoturisme mai noi de 10 ani, firmele de transport alternativ pot circula cu maşini de până la ani, care nu sunt în proprietatea lor şi care pot fi înmatriculate în orice judeţ.

Prooteste similare celui din Tikmişoara au fost în alte 29 de oraşe mari ale ţării precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Iași, Arad, București sau Ploiești.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.