Skip to main content

Toalete de lux, în Timişoara! Primăria dă jumătate de milion de lei pe două wc-uri publice

Consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze, în următoarea şedinţă, Studiul de Fezabilitate pentru amplasarea a două toalete publice cu sistem de autocurăţare.

Una dintre ele va fi în Piaţa 700, iar alta, în Parcul Civic, iar lucrările de construcţie a pletformelor betoane şi montaj sunt estimate la 9 luni.

CITEŞTE ŞI: Video: Protest al taximetriştilor, la Timişoara! Operatorii sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de ridesharing

Preţul pe care vrea Primăria să îl plătească pentru cele două toalete este de 500.000 de lei, adică o sută de mii de euro.

„Proiectul „SF Amplasare toaletă publică racordabilă automată cu autocurățire”, aduce inovație atât în ceea ce privește dotările prevăzute cât și spațiul exterior unde va fi amplasată și o cișmea, care va deservi persoanele, dar va oferi și sursă de apă pentru animale de companie„, transmite Primăria Timişoara.

Toaletele vor avea sistem ignifug și antivandalism, sistem de închidere-deschidere automat pe bază de cartelă și/sau monede și vas de toaletă cu sistem de autocurățare și dezinfecție.

De asemenea vor avea sistemul de  spălare a mâinilor, dozatorul de săpun, uscătorul de mâini automatizate, astfel încât suprafețele de contact să fie cât mai mici.

Vor dispune de sistem de telecontrol și monitorizare de la distanță pentru transmiterea 24/24 de ore a parametrilor de funcționare.

Ambele toalete vor beneficia de buton de panică SOS ce deschide automat ușile toaletei, chiar și în cazul penelor de curent, senzori de mișcare și optic și dimensiuni potrivite inclusiv persoanelor cu dizabilități, supraveghere CCTV a exteriorului toaletei, sistem de încălzire și ventilație etc.

CITEŞTE ŞI: Cicliștii echipei UVT-Devron West Cycling Team urcă pe podiumul de premiere la Ziridava Road Race 2023

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.