Skip to main content

VIDEO Pericol de accident chimic! Echipele CBRN au intervenit de urgență după ce un butoi cu substanțe toxice s-a deformat

S-a dat alarma în această după amiază, după ce un butoi plin cu substanțe toxice din curtea unei firme s-a deformat.

Pompierii au intervenit, cu puțin timp în urmă, în curtea unei firme din localitatea Mintia, județul Hunedoara, pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic.

Un angajat al firmei a fost cel care a sunat la 112, după ce a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu o substanță toxică dizolvantă, s-a deformat brusc și din motive necunoscute.

La fața locului a ajuns și un echipaj CBRN.

În urma fluxului de informații dintre comanda ISU Hunedoara – Dispeceratul județean integrat 112 – comandantul intervenției și echipajul CBRN s-a stabilit tipul și natura substanței și s-a acționat de urgență conform procedurilor. Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere și unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) și au acționat în etape, pentru răcire, cercetare chimică și, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic”, transmite ISU Hunedoara.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc, însă misiunea pompierilor militari a fost încheiată cu succes.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.